International

AVERTISMENTUL Ungariei pentru toate tarile, inclusiv Romania: ”NU vom tolera…” Se va intampla toamna aceasta la GRANITA

Publicat: 07 sept. 2016
1
Premierul ungar Viktor Orban a declarat ca Europa s-ar putea confrunta in toamna cu un noul val de imigranti care sa incerce sa ajunga in spatiul UE foloind ruta balcanica, noteaza agentia de stiri MTI.

Orban s-a intalnit luni la Belgrad cu omologul sau sarb, AlexandarVucic, unde cei doi au discutat despre modalitatile de cooperare in legatura cu gestionarea fluxurilor de imigranti care calatoresc pe asa numita ruta balcanica de migratie.

„Trebuie sa ne pregatim pentru o toamna dificila,” a declarat premierul ungar, care a adaugat ca acordul dintre UE si Turcia privind limitarea imigratiei este fragil, iar ruperea acestui acord ar putea provoca o noua criza a refugiatilor.

Orban a mai declarat ca Ungaria vrea sa „protejeze ceea ce a realizat pana in prezent” si nu va tolera incalcari ale legii. Aceasta include si incercarile de a intra ilegal in tara, a completat el.

In ceea ce priveste subiectul referendumului din Ungaria, programat pentru data de 2 octombrie, Orban a declarat ca „Bruxelles-ul doreste sa impuna reguli care sunt impotriva intereselor statelor membre, iar daca acest lucru nu se schimba, atunci va conduce la o disputa politica si juridica prelungita”.

„Cu cat obtinem un sprijin mai consistent la referendum, cu atat vom avea mai mari sanse sa castigam aceasta batalie impotriva Bruxellesului”, a mai adaugat oficialul ungar.Comentarii
Adauga un comentariu