National

Avertismentul facut de Raed Arafat: Romanii sa isi faca provizii de hrana si apa. Ce ne asteapta este CRUNT

Publicat: 07 oct. 2016
1

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat spune ca oamenii care locuiesc in zonele seismice ar trebui sa aiba provizii de apa si mancare neperisabila pentru 3-4 zile, astfel incat comunitatea sa-i poata sustine pe cei care ar ramane fara locuinta in cazul unuiseism, pana cand autoritatile se ocupa cu salvarea de vieti omenesti.
Vezi si: Raed Arafat in cazul mortii lui Ioan Gyuri Pascu „Primul medic venit, NU a facut EKG”
„Pe noi ne-a socat, a fost o stire mare ca nemtii au recomandat populatiei sa-si faca provizii pentru 10 zile. Este o normalitate, mai ales in zone seismice. In Statele Unite, in Japonia, peste tot se recomanda populatiei sa aiba provizii pe cel putin 3-4 zile – provizii de apa, mancare neperisabila si, daca iei medicamente, sa ai un stoc de medicamente pe 3-4 zile si, bineinteles, sa verifici data de expirare, scrie digi24.ro.
Vezi si: Raed Arafat, mesaj de ultima ora pe Facebook
Daca se intampla asa ceva (un cutremur, n.r.), principalul rol al statului este salvarea de vieti si va fi concentrat pe acest lucru. Paralel cu asta, statul va fi concentrat pe refacerea tututor aspectelor guvernarii, functionarii statului – utilitati, comunicatii, sisteme de coordonare. Toate aceste aspecte sunt prioritatea statului in caz de cutremur. Comunitatea trebuie sa fie pregatita pentru o perioada de cel putin 2-3 zile sa supravietuiasca. Daca nu e nimeni ranit, daca nu mai au casa, sa aiba posibilitatea comunitatea respectiva sa-si mentina oamenii in conditii cat de cat acceptabile, dar concentrandu-se pe salvarea de vieti. Lucru care se intampla acum in Italia”, a spus Raed Arafat. 
Comentarii
Adauga un comentariu