International

Avertisment teribil din America – „Asta va fi scanteia care va porni un razboi nuclear”

Publicat: 08 sept. 2014
1

Aderarea Ucrainei la NATO ar provoca un razboi nuclear, sustine un expert american, care considera ca Occidentul este principalul vinovat pentru criza din fostul stat sovietic.

Este opinia lui Stephen Cohen, unul dintre expertii de top ai Americii in ceea ce priveste Rusia si profesor de studii si politici ruse la Universitatea Princeton si la Universitatea din New York, potrivit site-ului zerohedge.com.

Citeste si Lech Walesa avertizeaza! Riscam un CONFLICT NUCLEAR

„Exista un razboi infiorator, tragic si complet inutil in estul Ucrainei. Dupa parerea mea, am contribuit consistent la aceasta tragedie. As spune ca istoricii se vor uita inapoi la un moment dat si vor spune ca America are mainile patate de sange. 3.000 de oameni au murit, cei mai multi dintre ei civili care nu s-au putut misca rapid. Adica femei cu copii mici, femei in varsta. Un milion de refugiati”, a precizat Cohen.

Specialistul american mai crede ca, daca Ucraina adera la NATO, miscarea va starni un „razboi nuclear„.

„In primul rand, dupa propriile reguli ale NATO, Ucraina nu poate adera la NATO, fiind o tara care nu isi controleaza propriul teritoriu. Kievul controleaza din ce in ce mai putin in fiecare zi. A pierdut Crimeea. Pierde Donbas-ul. In al doilea rand, trebuie sa indeplinesti anumite criterii economice, politice si militare pentru a adera la NATO. Ucraina nu indeplineste niciunul.

In al treilea rand, si cel mai important, Ucraina este legata de Rusia, printre altele, si din punct de vedere conjugal. Sunt milioane, daca nu zeci de milioane de rusi si ucraineni casatoriti unii cu altii. Daca intra in NATO, va fi o bariera in milioane de familii. Rusia va reactiona militar”, a explicat analistul politic.

Citeste si SOCANT! Ce s-ar intampla cu Pamantul in cazul unui razboi nuclear

Cohen a explicat ca, timp de 20 de ani, NATO s-a extins politic, insa acum a devenit o expansiune militara, in contextul detasarilor de militari in mai multe tari din regiune.

„Asa ca, intr-o scurta perioada, vom avea un nou Razboi Rece, dar aici este o diferenta. In ultimul Razboi Rece, confruntarea militara a fost in Berlin, departe de Rusia. Acum va fi, daca merg inainte cu aceste decizii NATO, chiar la granitele Rusiei.

Rusia va renunta atunci la intelegerea istorica nucleara, pe care Reagan si Gorbaciov au semnat-o in 1987 pentru abolirea rachetelor nucleare cu raza scurta de actiune. Unde sunt, astazi, aceste acorduri? Asistam la o noua cursa nucleara”, a spus expertul.

Specialistul a prezentat apoi capacitatile nucleare ale Rusiei, precizand ca acestea sunt mult mai puternice decat ale Statelor Unite. De asemenea, el aminteste ca doctrina militara a Rusiei prevede ca, daca este amenintata de forte conventionale, atunci se va folosi de arme nucleare.

Citeste si INFIORATOR. Iata ce spune a treia PROFETIE de la Fatima. Omenirea, pe marginea prapastiei
Comentarii
Adauga un comentariu