National

Avertisment: Sanatatea romanilor, pusa in pericol de demnitari

Publicat: 20 mai 2016
1

Asociatia pentru Implementarea Democratiei avertizeaza ca sanatatea romanilor este pusa in pericol de demnitarii care ignora informatiile primite de la serviciile de informatii si cetateni cu privire la coruptia din sanatate.

Nepasarea si coruptia din sistemul de sanatate romanesc, care au adus si inca aduc prejudicii insemnate in primul rand cetateanului roman, au fost recunoscute chiar de Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, in cadrul declaratiei de presa data la data de 19 mai a.c., scrie AID.

Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) avertizeaza ca nepasarea, coruptia si reaua-credinta din sanatate, precum si nerespectarea legii de catre institutiile statului, ignorarea informatiilor primite de la serviciile de informatii sunt grave amenintari la adresa sanatatii populatiei si a securitatii nationale, Sanatatea fiind, de altfel, inclusa la chestiuni de securitate nationala.

Totodata, AID solicita demnitarilor sa “deschida plicurile” primite de la serviciile de informatii, cat si pe cele de la cetateni si sa coboare din inaltele sfere ale ignorantei si minciunii mai aproape de nevoile cetatenilor.

Asociatia cere Premierului Dacian Ciolos sa gaseasca, impreuna cu membrii Cabinetului pe care il coordoneaza, cat mai rapid posibil solutii in vederea inceperii procesului de remediere a sistemului BOLNAV de sanatate, iar organelor judiciare abilitate sa verifice si sa traga la raspundere pe cei care se fac vinovati de ceea ce a condus la scandalul dezinfectantilor si a celorlalte probleme identificate in sistemul de sanatate publica.
Comentarii
Adauga un comentariu