Actualitate

Averea ieseanului care conduce cea mai puternica institutie din sanatate – FOTO

Publicat: 29 oct. 2014

Numirea lui Radu Tibichi in fruntea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) a fost o surpriza inclusiv pentru colegii de la Casa de Asigurari de Sanatate Iasi. Pentru postul de presedinte al CNAS, Radu Tibichi a fost recomandat de dr. Vasile Cepoi, la acea vreme consilierul pe probleme de sanatate al premierului. Astfel, din luna martie 2013, Tibichi a ocupat functia de presedinte interimar la Casa Nationala de Sanatate, iar in luna iulie 2014, acesta a fost numit director general. Radu Tibichi a lucrat la Casa de Asigurari de Sanatate Iasi din anul 1999, iar in 2005 a ocupat functia de director executiv, Directia pentru Relatii cu Furnizorii. Conform declaratiei de avere, completata in luna iunie 2014, averea directorului general de la CNAS a ramas aceeasi ca si atunci cand era director executiv la CAS Iasi. Doar veniturile salariale au mai crescut.

In perioada in care era director la Iasi, Radu Tibichi incasa cel mai mare salariu de la CAS. Conform declaratiei de avere din anul 2012, venitul anual al acestuia a fost de 55.179 lei, dar in declaratia din 2011 a avut un venit de 70.166 lei. In anul 2013 a obtinut suma de 96.246 lei, din salariile incasate de la CAS Iasi (o perioada de trei luni) si CNAS. Familia Tibichi detine un apartament cu o suprafata de 70 metri patrati intr-un bloc cochet din cartierul iesean Pacurari si un autoturism Toyota Corolla. Directorul general de la CNAS nu are nici terenuri, nici bijuterii, tablouri sau alte obiecte de valoare, nici conturi in banci. Acesta are o datorie de achitat, un credit in valoare de 30.500 CHF contractat in anul 2007 la Volksbank. Radu Tibichi este al doilea iesean care ajunge la conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dupa dr. Vasile Cepoi.
Comentarii
  • ce poola mea scrieti articole fara forma si fond? mancati ca.cat gratuit, footu-va-n gura. maine poimaine o sa scrieti ca o baba merge pe trotuar. halal jurnalism.

Adauga un comentariu