Local

Averea i-a luat mintile unui barbat din Iasi. A dat foc gospodariei pe care dorea sa o primeasca mostenire

Publicat: 22 iul. 2015
1

@ Decizia pe care a luat-o un barbat din judetul Iasi a socat un sat intreg @ A dat foc casei pentru care se lupta cu sora lui @ Lacomia si alcoolul i-au luat mintile si l-au facut sa recurga la gesturi demne de scenariu de film  @ Incendiul putea provoca explozia unei magazii pline cu butelii @ Pompierii au reusit sa diminueze pagubele, iar politistii l-au calmat pe barbatul recalcitrant

Costache Florea, un barbat in varsta de 28 de ani, din satul Boureni, comuna Motca, putea sa provoace o adevarata tragedie in noaptea de marti spre miercuri. Aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice, acesta a pornit un scandal impreuna cu sora lui, pe care a alungat-o din casa cu tot cu copii. Se pare ca neintelegerile dintre cei doi au inceput odata cu disputarea dreptului pentru mostenire, acest lucru declansandu-i barbatului dorinta de razbunare si de scandal. A preferat sa incheie conflictul intr-un mod incredibil, iar ce a facut barbatul pentru a pune capat neintelegerilor intrece orice imaginatie.
 
Si-a pus rudele in pericol dand foc casei in care locuia

Beat si nervos, Costache Florea a luat o decizie care este greu de inteles atat pentru membrii familiei, cat si pentru vecini. Acesta a vrut sa distruga lucrul pentru care se lupta cu sora lui: casa in care locuiau si pe care dorea sa o primeasca numai el ca mostenire. Cuprins de furie si de lacomie, barbatul a urcat in podul casei, acolo unde a gasit mai multe articole de imbracaminte vechi pe care le-a incendiat cu scopul de a distruge intreaga gospodarie.

Acest gest putea sa provoace o adevarata catastrofa in satul Boureni, insa interventia pompierilor a diminuat pagubele incendiului. In jurul orei 01:30 a fost facuta sesizarea, iar la fata locului s-au deplasat trei autospeciale ale pompierilor. Primii care au incercat sa domoleasca flacarile au fost vecinii care s-au lovit insa de furia barbatului recalcitrant, care dorea cu orice pret sa arda toata casa. „O persoana din sat, respectiv cel care a dat foc la casa, a sarit cu parul si la politistii veniti la fata locului. In plus, a lasat sa arda totul si nu permitea nimanui sa se apropie. In incendiu au murit si animale domestice care nu s-au mai putut salva. Lucrurile nu au scapat insa de sub control pentru ca au intervenit la timp echipajele de pompieri, iar flacarile nu s-au extins la vecini.

Barbatul a fost retinut de politie intr-o prima etapa si dupa ce i s-a intocmit dosar penal a fost eliberat. Primaria Motca a trimis o echipa sa verifice, sa se faca o ancheta sociala pentru a evalua situatia. Sotul surorii barbatului este interesat sa ia copiii la el acasa”, a mentionat Constantin Serioja Hobinca, primarul comunei Motca. Pagubele inregistrate puteau fi imense daca focul se extindea pana la magazia in care erau depozitate mai multe butelii umplute cu gaz. O eventuala incendiere a locului de depozitare ameninta sa distruga nu numai bunuri materiale, ci si vieti omenesti.

Cei care au evitat producerea unei adevarate catastrofe au fost pompierii sositi cu cele trei autospeciale care au reusit sa stinga flacarile care amenintau sa arunce in aer gospodaria familiei Florea, dar si celelalte case din apropiere. Barbatul a stat in calea pompierilor, incercand sa ii impiedice sa stinga focul. Fiind afectat de bauturile pe care le consumase, acesta dorea cu orice pret sa distruga toata agoniseala familiei. Singurii care au reusit sa il opreasca pe tanar din demonstratia sa de forta au fost politistii care au intervenit la fata locului. Vazand ca faptasul este beat si extrem de recalcitrant, acestia l-au amendat si i-au intocmit dosar penal pentru distrugere. Incidentul nefericit a produs pagube doar in curtea celor doi frati, acoperisul casei in care locuiau fiind complet distrus.
Adauga un comentariu