Economic Local

Averea declarata a lui Mihai Tanasescu, fostul reprezentant al Romaniei la FMI

Publicat: 27 aug. 2012
1

Mihai Tanasescu – fostul reprezentant al Romaniei la FMI care a preluat de la 1 august functia de vicepresedinte al Bancii Europene pentru Investitii (BEI) cu responsabilitati in domeniul energiei, detine in Romania trei apartamente si doua case, potrivit celei mai recente declaratii de interese publicate pe site-ul BEI.

Cele trei apartamente sunt situate in Bucuresti. Unul dintre ele este inchiriat, un altul este detinut in proportii egale de catre sotia sa si parintii acesteia, iar despre al treilea Tanasescu a mentionat ca este vorba despre „un mic apartament”, aflat tot in Bucuresti. In plus, fostul ministru de Finante mai are o casa in Cornu – detinuta in proportie de 50% de socrii sai si o alta in Giurgiu, mostenita de la bunicii sai.

Sotia sa mai are si doua apartamente inchiriate.

Mihai Tanasescu a mai mentionat in declaratia sa de interese ca detine depozite bancare, fara a preciza valoarea lor.

Fostul reprezentant al Romaniei la FMI are un imprumut ipotecar pentru achizitia primului apartament mentionat in declaratia de avere, precum si un credit de consum.

Din pozitia de vicepresedinte al BEI, Tanasescu va coordona activitatea bancii in Grecia, Cipru, Danemarca, Irlanda, statele ACP (Africa, Caraibe si Pacific) si Africa de Sud. BEI are opt vicepresedinti.

Tanasescu a fost reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International din 2007 pana la finele lunii iulie a.c.

In varsta de 56 de ani, Tanasescu este absolvent al facultatii Finante-Contabilitate de la ASE si a urmat mai multe specializari in strainatate, dintre care doua chiar la FMI – „Statistica Finantelor Publice” si „Politici macroeconomice si finante publice”.

La inceputul anilor ’90, el a studiat timp de un an politica bugetara, executie si control la Paris, Ecole Nationale d’Administration (ENA), pentru ca in 1998 sa urmeze un curs de politici economice executive la Harvard Business School.

Tanasescu a activat in Ministerul Finantelor incepand din 1990 ca director general al mai multor departamente, coordonand, pe rand, Departamentul Veniturilor Statului-impozite directe, Departamentul Bugetului de Stat si Departamentul Datoriei Publice.

In 1997, el este numit reprezentant al Romaniei la Banca Mondiala, iar in 2000 preia pozitia de ministru al Finantelor Publice, pe care o detine pana la alegerile din 2004.

Sursa: gandul.info
Adauga un comentariu