Diete si regimuri

4 motive întemeiate pentru a mânca bio

Publicat: 11 oct. 2019
avantajele mancarii bio si ecologice
avantajele mancarii bio si ecologice

Avantajele mancarii bio si ecologice? Deoarece alimentele ecologice sunt mai sănătoase atât pentru sănătate cât și pentru planetă, tot mai mulți consumatori le aleg. De ce este mai bine să mănânci organic?

Lipsa substanțelor chimice sintetice

Aveți o preferință pentru produsele ecologice în viața de zi cu zi? Este un obicei foarte bun! Optarea pentru o dietă organică ajută la protejarea sănătății.

Produsele chimice sintetice, suspectate în special de a produce cancer, sunt interzise intr-o agricultura ecologică, precum și utilizarea îngrășămintelor verzi privilegiate.

Bunăstarea animalelor este, de asemenea, respectată și OMG-urile interzise.

Avantajele mancarii bio si ecologice

Este uimitor, însă, potrivit unui studiu publicat în revista britanică Environmental Health, adoptarea alimentelor ecologice ar contribui la reducerea riscului de obezitate.

Mai general, consumul de organice ar fi mai bine să rămână sănătos pe termen lung.

Evitarea prezenței reziduurilor in pesticide și a altor substanțe toxice în alimentele derivate din agricultura convențională, acest lucru ar reduce riscul de a suferi de anumite boli cronice, protejând în același timp sistemul neurologic și cardiovascular.

Cireașa de pe tort, pentru a fi certificate, așa-numitele produse ecologice trebuie să fie etichetate.

Etichetele franceze (sigla AB) și etichetele europene (frunza verde înconjurată de stele) oferă adevărate garanții de siguranță alimentară. Omul și natura sunt, de asemenea, în centrul priorităților!
Adauga un comentariu