National

Autostrada Sibiu Orastie, intai reparata, apoi expertizata

Publicat: 15 mart. 2016
1

Lucrarile de remediere a tronsonului de autostrada Orastie-Sibiu, inchis in septembrie 2015 intre Saliste si Cunta, din cauza unor grave probleme care au dus la demolarea unui segment de cateva sute de metri, vor incepe in luna aprilie.

Termenele au fost avansate marti de catre directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Catalin Homor, intr-o conferinta pe teme de infrastructura.

Daca reparatiile vor incepe luna viitoare, efectuarea expertizei care va arata situatia concreta si cauzele pentru care autostrada s-a fisurat va intarzia. Saptamana viitoare urmeaza sa inceapa licitatia pentru selectia firmei ce va face expertiza, spune Homor. Concluziile nu se stie insa cand vor fi disponibile.

„In aprilie incep efectiv lucrarile de reparare a autostrazii OrastieSibiu. Nu putem discuta de o valoare exacta pana nu vom avea un proiect tehnic”, spune Homor.

O alta inovatie este efectuarea lucrarile chiar de catre CNADNR cu utilaje inchiriate. ”Solutia cu cele mai putine riscuri si o durata cat mai mica de executie este aceea de a executa lucrarile in regie proprie”, a spus Homor. CNADNR va folosi utilajele proprii, la care se adauga utilaje inchiriate si materiale de constructii necesare. Compania de stat estimeaza ca remedierea defectiunilor va costa cel mult 5 milioane de euro.

”Compania nu are inca stabilita o solutie de consolidare. Lucrarile se vor face pe baza solutiei stabilite initial de proiectant care insa nu mai este corespunzatoare”, spune seful unei firme de proiectare consultanta in domeniul drumurilor.

Problemele au aparut, initial, pe o portiune de 200 de metri din autostrada Sibiu-Orastie, deschisa in noiembrie 2014, chiar inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale. Bucata de autostrada a fost demolata si trebuie refacuta complet, insa portiunea cu probleme s-a extins la circa 600 de metri.
Adauga un comentariu