Actualitate

Autostrada Iasi – Targu Mures a fost abandonata definitiv

Publicat: 09 apr. 2015
1

Autostrada Iasi Targu Mures a fost respinsa de catre Comisia Europeana odata cu noul masterplan de transport al Romaniei. Acest lucru a facut ca parlamentarii ieseni sa isi arate nemultumirea si sa ceara explicatii de la conducerea Ministerului Transporturilor, cei care au intocmit acest masterplan. Proiectul ar trebui revizuit si retrimis Comisiei Europene, insa este greu de crezut ca se mai poate schimba ceva pe ultima suta de metri.

„Masterplanul nu respecta criterii legate de dezvoltarea durabila si retelele de transport. Targu Mures – Iasi – Ungheni este inclusa pe reteaua TEN – T centrala, insa ministrul Ioan Rus a schimbat lucrurile. Eu i-am solicitat sa refaca pozitionarea autostrazii Iasi – Targu Mures. Nu am nimic impotriva altor autostrazi, dar consider ca trebuie sa demaram intr-un final proiectele deja incepute”, a mentionat deputatul PMP Petru Movila. Totodata, acesta a criticat si proiectul primariei legat de titlul de capitala culturala pentru anul 2021. Movila a cerut ca primaria sa organizeze si intalniri cu iesenii pentru ca si acestia sa-si expuna punctele de vedere.

„Este grav ca iesenii nu s-au intalnit cu reprezentantii primariei pentru a se lucra la acest proiect. Nici macar institutional nu s-au intalnit cei din administratie. Pana cand iesenii nu vor fi motivati sa se implice din plin, rezultatele nu vor fi cele pe care le dorim. Orasul cultural are nevoie de oameni capabili. Nu putem aduce nimic nou prin constructia a doua stadioane sau a unui bazin olimpic. Ne trebuie cultura adevarata”, a adaugat Petru Movila.
Comentarii
  • bzi-ul dezinformeaza iar, dupa cum ne-a obisnuit. autostrada asta nu a fost respinsa din materplan ci i s-a alocat o prioritate mai mica. astfel ca e prevazut sa fie inceputa aceasta autostrada abia peste 7 ani, pana atunci fiind prioritare altele printre care si Bacau-Pascani. din punctul meu de vedere asta inseamna intr-adevar faptul ca autostrada iasi-tg mures nu se mai face dar bzi a scris ceva cu totul diferit de realite. acest site e deja mai mult decat jenant

   • ion esti un prost, pentru Iasi acest proiect trebuie sa fie prioritatea 0 pentru Iasi.Iasiul a pierdut 100.000 de locuitori in ultimii 10 ani, nu mai are industrie,este prafuit si condus in stil mafiot, si asta de 11 ani incoace.
    Stii cumva cine conduce Iasiul de atatia ani iar daca vii cu alte bazagonii este clar al carui postac esti.

 • va rugam dle Movila sa veniti intr o emisiune televizata la un post local sa ne explicati care e cauza ptr care aceast ministru incompetent, ca mai toti de dupa revolutie nu ia in calacul construirea acestei autostrazi ptr care sa facut studii de fezabilitate si sau cheltuit bani grei, si care ar insemna enorm ptr economia Romaniei in relatia cu estul continentului.sper k ROMANII sa se trezeasca la viata si precum islandezii sa ceara socoteala politicieniilor ce au facut cu banii tarii!

 • Moldoveni pune-ti cruce PSD-ului la alegerile din 2016 ca ne-au tras teapa.
  „În ciuda creşterii continue din ultimii câţiva ani, România rămâne una dintre cele mai sărace naţiuni din Europa, cu toate că nivelul începe să crească treptat. Acest lucru reiese, de exemplu, şi din datele privind puterea de cumpărare (…) în 2013, puterea de cumpărare per capita era în medie de 3.491 euro. Această cifră reprezintă numai 27,1 procente din media europeană”.

  • In contextul cand regiunea NE a Romaniei este cea mai saraca regiune a Romaniei fiind la 50% din media PIB-ului pe cap de locuitor acest proiect pentru regiune este unul major.
   Dar pe PSD-ul nu il intereseaza acest lucru prioritate este sa-i faca lui Dragnea autostrada Bucuresti – Alexandria in detrimentul celei mai populate regiuni din Romaniei de 5,4 milioane locuitori.
   Ieseni nu va mai lasati manipulati de PSD,PC, etc., de Dorohoieni, Vaslueni, Suceveni, Bacaoani, etc., sunteti urmasii celor care au populat capitala Moldovei si cereti-va drepturile.
   Nu mai votati Nichita, cea mai nociva persoana pentru Iasi.

 • Iasul demult nu mai este
  in Romania. Noi suntem Republica Moldova si trebuie sa fim bucurosi ca o ducem mai bine ca fratii de peste prut.

Adauga un comentariu