International

Autorul atentatului de la Nisa avea probleme psihologice de ani de zile

Publicat: 17 iul. 2016
1
Tunisianul in varsta de 31 de ani care a ucis 84 de persoane joia trecuta, intrand in multime cu un camion pe Promenade des Anglais in orasul francez Nisa (sud), a fost tratat ani de zile pentru probleme psihologice inainte de a parasi Tunisia cu destinatia Franta in 2005, a afirmat sora sa.
”Fratele meu a avut probleme psihologice si noi i-am predat politiei documentele care arata ca el a fost tratat ani de zile de catre psihologi”, a declarat Rabeb Bouhlel, sora lui Mohamed Lahouaiej Bouhlel.  Tatal lui Bouhlel a explicat la televiziunea franceza ca familia a solicitat tratament medical dupa ce fiul lor a suferit o cadere nervoasa. ”El avea probleme psihologice care au provocat o cadere nervoasa. Devenise furios, tipa, spargea totul in jurul sau. A trebuit sa-l ducem la medic”, a declarat Mohamed Mondher Lahouaiej Bouhlel.
Bouhlel, care a fost impuscat mortal de catre politie in cursul atacului, era originar din Msaken, oras situat la circa 120 km sud de Tunis. El a fost in orasul sau natal ultima data in urma cu patru ani. Fostii vecini si rudele lui Bouhlel au fost socati cand au aflat de atacul comis de el la Nisa. Ei l-au descris ca avand inclinatii sportive si nefiind interesat de religie.  Ibrahim Bouhlel, un nepot, a afirmat ca unchiul sau nu a avut niciodata probleme financiare si ca le spusese rudelor sale saptamana trecuta ca intentioneaza sa vina in Tunisia pentru un eveniment de familie.  Rebab si Ibrahim Bouhlel au mai spus ca Mohamed Lahouaiej Bouhlel nu prezenta nici un semn de comportament neobisnuit sau de radicalizare islamista atunci cand si-a sunat familia. 
Anchetatorii nu au descoperit nici o legatura evidenta directa a lui Bouhlel cu jihadismul, cu toate ca gruparea Statul Islamic a revendicat ieri responsabilitatea atacului de la Nisa. Potrivit persoanelor apropiate lui Bouhlel, au relatat ca el obisnuia sa consume carne de porc si alcool, ceea ce contravine preceptelor islamului. Adauga un comentariu