International

Autoritatile turce vor dizolva garda prezidentiala a lui Recep Tayyip Erdogan

Publicat: 24 iul. 2016
1
Dupa ce au arestat aproape 300 dintre membrii acesteia, in urma puciului esuat din 15 iulie, premierul Binali Yildirim a anuntat ca autoritatile turce vor dizolva garda prezidentiala a lui Recep Tayyip Erdogan.
„Nu va mai exista garda prezidentiala, nu are de ce sa existe, nu avem nevoie de ea”, a declarat Yildirim, pentru postul A Haber. Cel putin 293 de membri ai garzii prezidentiale – un regiment de 2.500 de oameni – au fost arestati, dupa tentativa de lovitura de stat. Membri ai acestei unitati faceau parte dintr-un grup care a patruns in sediul televiziune TRT in timpul tentativei de rasturnare militara a regimului lui Recep Tayyip Erdogan, saptamana trecuta, a declarat Yildirim. Acest grup a obligat o prezentatoare sa citeasca declaratia prin care s-a proclamat legea martiala si interdictii de circulatie.
Yildirim a adaugat ca 13.002 persoane au fost plasate in arest preventiv dupa tentativa de lovitura de stat, inclusiv 1.329 de politisti, 8.831 de militari, 2.100 de judecatori si procurori si 689 de „civili”. Seful Guvernului turc a adaugat ca 5.837 de persoane au fost plasate in detentie, inclusiv 3.718 militari si 123 de generali.Adauga un comentariu