Local

Autoritatile iau masuri doar pe hartie impotriva Dalkia

Publicat: 24 nov. 2014
1

@ Tanara din Iasi obligata sa plateasca penalizari pentru ca s-a debransat de la Dalkia sustine ca a primit in continuare facturi @ Reprezentantii Prefecturii au efectuat controale la sediul firmei si spun ca Dalkia va solutiona situatia in favoarea fostei abonate

Fosta clienta a operatorului de termoficare ce detine monopolul in Iasi s-a saturat de masurile de moment luate de autoritatile iesene. Aceasta sustine ca acest lucru s-a intamplat si anul trecut, cand Dalkia a stornat facturile dupa ce s-a debransat insa, ulterior, a primit altele incepand cu luna ianuarie din acest an, inclusiv pentru luna octombrie. Tanara din Iasi nu a fost informata cu privire la faptul ca nu va mai fi nevoita sa plateasca penalizari, asa cum sustin reprezentantii Prefecturii.

Citeste si: Dalkia, verificata de corpul de control al prefecturii

„Eu am primit facturi in continuare. Mi s-a mai intamplat o data. Dalkia sau Prefectura nu mi-a transmis ceea ce spun cei de la Prefectura, ca au discutat cu reprezentantii Dalkia si facturile vor fi stornate. Eu oricum m-am saturat sa cer sa se ia masuri si nimeni nu ia atitudine. Motivul invocat este acea hotarare de Consiliu Local care ne obliga sa ramanem abonati la Dalkia. Nu este adevarat. Nu scrie asa ceva in acea hotarare”, a spus R.C. Corpul de control al Prefecturii a efectuat controale la operatorul de termoficare si spune ca situatia se va rezolva. „Noi am discutat cu cei de la Dalkia si au spus ca fosta clienta nu va mai plati facturile. Asteptam un raspuns oficial privind aceasta masura”, a spus prefectul Dan Carlan.

Citeste si: Dalkia va fi verificata de Protectia Consumatorilor

Operatorul de termoficare sustinea ca Hotararea de Consiliu Local privind debransarea fara acordul Dalkia este ilegala si din acest motiv fosta clienta va trebui sa plateasca penalizari pentru ca a actionat in acest fel. De asemenea, Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) nu poate interveni in aceasta situatie. Ieseanca R.C. a primit prima factura in luna septembrie anul trecut dupa ce s-a debransat si in cele din urma aceasta a fost stornata de catre operatorul de termoficare. Insa in luna ianuarie anul acesta s-a trezit ca primeste o alta factura. Nu le-a platit si dupa ce a depus mai multe reclamatii la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Iasi si ANRSC, a primit o notificare din partea Dalkia unde era anuntata ca trebuie sa plateasca penalizari in urmatorii 18 ani pentru ca s-a debransat ilegal.

Citeste si: EXPLOZIV! Planul secret prin care Dalkia ii obliga pe ieseni sa plateasca facturi aberante inca 18 ani
Comentarii
  • Cei care au antamat afacerea cat si conducerea Dalkia, urgent la puscarie. De ce sa tina fortat in sistem clientii care s-au saturat sa alimenteze furtul grosolan?
   Sistemul centralizat de incalzire era pe vremuri unic, acum cand sant alternative vin niste j e g u r i care atenteaza fara rusine si mai ales fara frica la libertatea personala pana la urma, cu largul concurs al primarului.

 • Hai sa fim seriosi, Dalkia isi permite sa eludeze legea si sa-si bata joc de Ieseni deoarece Primaria are 10 la suta din afacerea.
  Asa ca nu va pati nimic Dalkia

 • IESENII FURATI DE ACEASTA CIUMA COMUNISTA VOR SCAPA NUMAI CIND VOM IESII IN STRADA SI-I VOM CERE DEMISIA PRIMARULUI SI DALKIA SA PLECE,TERMO SERVICE SA FIE DESFIINTAT IN INFIINTAT ASOCIATII MICI DE LOCATARI SA NU MAI PLATIM SALARIILE NESIMTITE AI ACESTOR HOTI .ANRSC NU POATE INTERVENI ,DAR POATE INTERVENI A PLATI TEVILE CARE NU DAU NICI O CALDURA SI PLATIM LA TERMO SERVICE 70 LEI LUNAR PENTRU CA AVEM TAVI INTR-O CAMERA,BUCATARIE SI BAIE.ANRSC NU POATE INTERVENI DAR DNA,NU POATE INTERVENI SA CONTROLEZE ACEASTA PRIMARIE SI INSTITUTIILE SUBORDONATE SECURISTULUI,MAFIOTULUI NICHITA SI A GASTII PSD.IESENII NUMAI DACA SUNTEM UNITI VOM SCAPA DE ACESTE LEPRE.NORMAL ATITA TIMP CIT PRIMARIE ARE 10% DE LA DALKIA CIT O MAI AVEA SI DE LA TERMO SERVICE,CUM SA NU TINA ACEASTE INSTITUTII IN SUBORDINEA LUI ,NICHITA.JOS CIUMA COMUNISTA DE LA IASI.

 • De 14.ani debransat CT.ap. si, platsc caldura ce radiaza prin tevile izolate .Primaria ,DALKIA,Asociatiile de prop, ,samd = Manca v ar Cancerul si Penitenciarele de comunisti blestemati [ plozii vostri tembeli aceiasi soarta sa aiba ; javre hulpave si turbate ]

 • Hai sa punem un ban grămadă ptr domnu prefect sa.si cumpere si el o lama de barbierit ca sa dea si el mizeria aia de sub nas ….n.are pe nimeni acasa sa.i spună ca arata ca un prost in gara

 • Nu stiu cum Carlan mai apare in presa cand inca mai are de masurat pista de aeroport cu nivela cu bula din bazar. Oare cand vom scapa noi iesenii de acesti incompetenti politicieni. Cat despre Nichita dorohoianul vai de capul lui de semidoct!

Adauga un comentariu