International

Autoritatile din New York in alerta maxima cu ocazia Adunarii Generale a ONU

Publicat: 19 sept. 2011
1
Autoritatile din New York sunt in alerta maxima in conditiile in care lideri internationali au inceput sa soseasca pentru Adunarea Generala a ONU, scrie Mediafax.
Securitatea in oras a fost sporita dupa ce agentiile de spionaj au primit informatii despre amenintari „specifice si credibile” privind un atac terorist planuit cu ocazia implinirii a zece ani de la atentatele din 11 septembrie. Masurile au fost intensificate saptamana aceasta din cauza Adunarii Generale (AG) a ONU, care coincide cu Clinton Global Initiative, summitul caritabil al fostului presedinte american Bill Clinton, care atrage celebritati, oameni de afaceri si directori de organizatii non-profit.
Politia din New York (NYPD) a anuntat ca lucreaza cu Serviciile Secrete si cu Departamentul de Stat pentru a asigura protectia a 130 de sefi de stat si a coordona 220 de convoaie oficiale.
Hotelurile din centru, inclusiv Waldorf-Astoria si Intercontinental-The Barclay, au sporit masurile de securitate pentru oaspetii importanti, instaland bariere de beton pe trotuare si strazi.
„Cea mai recenta amenintare nu a fost rezolvata si inca mai sunt intrebari”, a declarat Paul Browne, comisar adjunct in NYPD. „Saptamana viitoare, securitatea va creste din nou, din cauza AG ONU, in special in apropierea sediului ONU si a hotelurilor unde vor sta sefii de stat. Dar nimic nu a indicat pana acum ca AG ONU este tinta unei amenintari”, a adaugat el.
Printre masurile luate in fiecare an se numara suplimentarea numarului de ofiteri pe teren, benzi de circulatie speciale, convoaie consolidate si scafandri care cauta explozibil in East River. Ar putea fi implementate si alte masuri, precum puncte de control auto si verificarea mai frecventa a bagajelor pentru calatorii cu metroul.Adauga un comentariu