Local

Autoritatile de mediu tolereaza poluarea din Baltati – FOTO

Publicat: 17 apr. 2014

@ Comisariatul pentru Protectia Mediului nu se grabeste sa ia masuri, desi institutia a fost sesizata in ultima perioada de cetateni ca gropile de gunoi amenajate ilegal se maresc

Poluarea mediului nu trezeste interesul institutiei care ar trebui sa ia masuri in astfel de situatii. Desi au trecut aproape doua saptamani de cand mai multe focare de infectie au izbucnit in comuna Baltati, autoritatile din Iasi nici macar nu s-au sesizat pentru a gasi vinovatii. Comisarii din cadrul Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu Iasi ar fi trebuit sa ia masuri urgente pentru solutionarea problemelor din zona, insa nici pana astazi nu s-au aplicat sanctiuni. Legislatia de mediu este incalcata in continuare, iar autoritatile stau linistite in timp ce localnicii abia mai pot respira din cauza gunoaielor. Garda de Mediu a sanctionat primaria in luna ianuarie cu 2.500 de lei, cand au mai fost descoperite zone unde se aruncau gunoaiele, insa de atunci comisarii nu au mai luat nicio masura. Mai multi cetateni revoltati au trimis la redactia BUNA ZIUA IASI mai multe fotografii care demonstreaza ca langa doua sate din comuna Baltati au fost „amenajate” in mod intentionat doua focare de infectie. Cetatenii erau disperati deoarece Primaria Baltati a deversat gunoiul menajer in doua „gropi” neautorizate. Una dintre acestea se afla chiar pe malul lacului din Baltati, iar cealalta, la marginea unei paduri la iesirea din Sarca, in drumul spre localitatea Spinoasa, din comuna Erbiceni. Contactati telefonic in legatura cu aceasta situatie, reprezentantii Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Iasi sustin ca „situatia de la Baltati este in curs de rezolvare”.

Citeste si: Poluare masiva langa Iasi. Autoritatile de mediu dorm linistite – FOTO
Comentarii
  • Gunoiul menajer se duce in fiecare joi si vineri la acele gropi de care amintiti. Si astazi se intampla la fel. Verificati, oameni buni!

  • Ce sa mai vorbim atunci cind este vorba despre primari,totii au cite un sfint acolo sus. La mediu doar sunt numiti tot politic si de aceea noi suferim.Daca voi cei de la mediu nu luati masuri,aceste imagini vor ajunge la Bucuresti!

  • Nu iti este rusine Domnul Ovidiu cand atii fost Vice Primar nu tot acolo ati dus gunoiul.Acuma apri in victima la Com Lungani potii sa candidati Dumneavoastra

Adauga un comentariu