Local

Autoritatile competente au demarat o ancheta in cazul fermei din Lungani

Publicat: 03 feb. 2016
1

In urma materialului publicat de Cotidianul BUNA ZIUA IASI in legatura cu ferma detinuta de omul de afaceri Gheorghe Ibanescu, institutiile responsabile s-au autosesizat si au demarat controale. Reprezentantii Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul judetean Iasi au mentionat faptul ca, inca nu au fost sesizate de catre angajatii institutiei detaliile aparute in cotidianul BUNA ZIUA IASI referitor la neregulile intalnite la ferma din Lungani, insa au inceput o serie de controale incepand cu data de 3 februarie, pentru a analiza situatia.

„Noi am trimis un control la ferma din Lungani, pentru a se efectua verificari. Aspectele mentionate de dumneavoastra nu au fost inca sesizate, insa urmeaza sa fie si ele verificate. Daca lucrurile sunt intr-adevar asa, acolo este inclusiv o problema ce tine de sanatatea publica, care ar trebui aduse la cunostinta Directiei de Sanatate Publica. Puteti trimite o solicitare scrisa, iar mai mai multe informatii va vom da la finalizarea verificarilor”, a declarat Gheorghe Bacusca, seful Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul judetean Iasi. De asemenea, reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) au precizat ca au demarat o ancheta la fata locului, iar in curand rezultatele vor fi facute publice.
Comentarii
  • Cum de nu s-a sesizat DSV pana acum de ce se intampla acolo ca doar exista un inspector de zona platit sa faca si terewn ,nu numai sa stea in birou…
    E un focar de infectie ce necesita asanare si lucrari specifice de dezinfectie. Dar cine sa ia masuri daca traistele pline sunt mai importante.

Adauga un comentariu