Local

Autoritatile au pus gand rau taximetristilor pirat. Iata ce risca cei care sunt prinsi

Publicat: 04 iun. 2015
1

Taximetristii din Iasi respira usurati dupa ce a fost aprobata legea care interzice pirateria. Soferii care fac ilegal taximetrie nu platesc taxe catre stat, nu au masinile verificate intr-un service autorizat si niciun fel de aparat de taxare. „Poate ca prin aceasta lege va mai scadea numarul indivizilor care fac taximetrie. Noi platim taxe la stat, mergem cu masina periodic la inspectie, stam ore intregi la coada pana ne vine randul, iar astia ne fura clientii de sub nas. Majoritatea celor care fac piraterie au masinile pe gaz si sunt niste rable”, sustine Nelu, taximetrist in Iasi. Nu de putine ori au izbucnit scandaluri intre taximetristii pirat si clienti. In zona garii isi fac de obicei veacul acesti indivizi.

„Sa vedeti cam ce circ iese cateodata intre clienti si pirat. Isi aduc clientii de pe la spital catre gara si ii taxeaza la persoana. Daca de la Spitalul Sf. Spiridon un pirat ia trei clienti pana la gara le cere 15 lei. Normal cursa este 5-6 lei. Cam asa procedeaza toti”, completeaza taximetristul. In urma acestei legi, cei care sunt depistati ca practica taximetria ilegal pot primi amenzi usturatoare sau li se pot intocmi dosare penale.




Comentarii
  • In Mircea sunt 5 locuri inscriptionate pt stationarea taximetrelor iar daca le numeri trec de 15 ,mai ales dimineata,dar si dupaamiaza.Nu fac altceva decat sa incurce iesirea/intrarea in parcarea din fatza turnului,dar si circulatia in zona care a inceput sa se desfasoare pe un sens.

Adauga un comentariu