International

Austria va ridica „bariere tehnice” la granita cu Slovenia, din cauza imigrantilor

Publicat: 27 oct. 2015
1

Austria va construi „bariere tehnice” la granita sa cu Slovenia pentru a ajuta la tinerea sub control a fluxului de refugiati care intra zilnic pe teritoriul austriac, a anuntat ministrul de Interne austriac Johanna Mikl-Leitner.

Peste 680.000 de solicitanti de azil care fug de razboaiele si saracia din Orientul Mijlociu, Africa si Asia au ajuns in Europa in acest an.

Citeste si Victor Ponta, despre Klaus Iohannis: „Umbla ca surda la hora”

„Am autorizat planuri pentru masuri speciale de constructii. Situatia de aici este dinamica. Avem intre 3.000 si 8.000 de oameni care trec granita zilnic, dar trebuie sa fim pregatiti si pentru 12.000″, a spus Mikl-Leitner.

Ea nu a oferit alte detalii privind masurile respective sau calendarul punerii lor in aplicare.

Citeste si Romania si-ar putea inchide granitele. Reactia presedintelui

Anterior, ministrul-presedinte al landului german Bavaria, Horst Seehofer, a criticat Austria pentru faptul ca nu a reusit sa se coordoneze cu Germania pentru tinerea eficienta sub control a fluxului de refugiati.

Slovenia a anuntat marti ca aproximativ 14.500 de migranti se afla in prezent pe teritoriul sau si ei sperau sa-si poata continua calatoria spre Austria.

Citeste si Victor Ponta: „Vom colabora cu vecinii, suntem solidari cu Europa”

Dupa ce Ungaria si-a inchis granita cu Croatia in urma cu zece zile, 86.500 de refugiati au intrat pe teritoriul sloven, majoritatea dintre ei planuind sa ajunga in Europa Occidentala, in special in Germania. Multi refugiati sunt sirieni, irakieni sau afgani.
Adauga un comentariu