Local

Au tras FOCURI DE ARMA asupra unor contrabandisti care incercau sa scape – FOTO

Publicat: 11 aug. 2016
Un grup de contrabandisti au incercat sa introduca in Romania o cantitate voluminoasa de tigari de contrabanda, moment in care au fost depistati de autoritati si acestia au rupt-o la fuga. Politistii au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment, pentru oprirea fugitivilor. Astfel ca, la data de 10 august 2016, in jurul orei 20:00, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Politiei de Frontiera (SPF) Dorohoi, din judetul Botosani, au depistat in apropierea granitei mai multi indivizi care se deplasau de pe teritoriul ucrainean pe teritoriul Romaniei, transportand mai multe colete voluminoase. In momentul in care au observat echipajul Politiei de Frontiera, acestia au incercat sa fuga spre teritoriul Ucrainei, ignorant avertismentele verbale, motiv pentru care politistii au tras patru focuri de avertisment. 

Vezi si Tigarile de contrabanda trimit din ce in ce mai multi ieseni dupa gratii

Ulterior a fost retinut un barbat, iar in urma cercetarii terenului, cu ajutorul cainelui de interventie Nax, au fost descoperite opt colete invelite intr-o folie neagra. In urma chestionarii, politistii au stabilit ca persoana in cauza este cetateanul roman Bogdan P., in varsta de 20 ani, domiciliat in judetul Botosani, iar in urma inventarierii coletelor confiscate a rezultat cantitatea de 14.980 pachete de tigari, de provenienta Duty-Free, cu timbru de acciza Republica Ucraina, in valoare totala de 134.655 lei. In cauza s-a deschis un dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de „introducerea in sau scoaterea din tara prin orice mijloace, a bunurilor sau a marfurilor, prin alte locuri decat cele stabilite pentru controlul vamal” si „trecere frauduloasa a frontierei de stat”. 

Vezi si A facut contrabanda si a fugit de puscarie. Intr-un final a fost prins

Tot in aceeasi zi, in jurul orei 23:30, si politistii de frontiera din cadrul SPF Radauti Prut au descoperit, in zona de frontiera, un colet voluminos ce continea cantitatea de 1.500 pachete tigari  marca „Ritm”, cu timbru de acciza Republica Moldova, in valoare de 17.017 lei. In ambele cazuri, au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statelor vecine, cercetarile continuand in comun, pentru stabilirea intregii activitati infractionale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.Comentarii
Adauga un comentariu