Eveniment-Social

Au ramas fara apa potabila de o saptamana, din cauza vecinilor datornici

Publicat: 10 feb. 2014
1

@ Zeci de familii din Iasi se afla intr-o situatie extrem de dificila, dupa ce au ramas fara apa potabila din cauza celor trei vecini care nu si-au mai platit facturile

Situatie disperata pentru zeci de familii de ieseni care locuiesc in Dacia. Un bloc de pe strada Columnei a fost debransat de la furnizarea apei potabile din cauza a trei rau-platnici, care au uitat sa-si mai achite facturile pentru serviciile de apa si canalizare. Vecinii lor au ajuns la culmea rabdarii. „De sapte zile nu exista apa in scara. Este inuman in acest anotimp sa ramai fara apa, in conditiile in care esti un cetatean corect si iti platesti facturile la timp. Administratorul nostru de la Termo-Service are o nesimtire la cote mari, nu colaboreaza, nu isi indeplineste datoriile de administrator si nu are de gand sa rezolve problema”, spune Oana, ieseanca ce locuieste in blocul E1 de pe strada Columnei 23.

Citeste si: Situatie disperata. Mii de ieseni au ramas fara apa potabila

Oamenii cer ajutor in disperare, insa nimeni nu pare sa le vina in ajutor din cauza restantelor de circa 4.800 de lei adunate de cei trei rau-platnici. „Nu stiu cui sa ma adresez. OPC spune ca nu este de competenta lor, cu ApaVital am incercat sa vorbesc, insa nicio solutie. Pentru trei rau-platnici, sufera o scara intreaga, pentru ca administratorul nu isi face datoria, nu este in stare sa ajunga la o întelegere cu ei, ba nici nu il intereseaza. Nu inteleg de ce, chiar daca imi platesc facturile la timp, trebuie sa suport asemenea marlanii”, mai spun locatarii blocului E1 din strada Columnei 23.

Citeste si: Disperare intr-un cartier din Iasi. Oamenii stau fara apa de o saptamana

De la inceputul anului, firma de administrare a locuintelor, Termo-Service, a fortat mana locatarilor rau-platnici si a oprit apa la mai multe blocuri. Se intampla insa ca aceiasi locatari rau-platnici sa fie acoperiti de vecini, insa dupa o lunga perioada de neplata, se poate ajunge la executarea silita. „In majoritatea cazurilor, executarea silita incepe printr-o somatie. Aceasta somatie, emisa de executorul judecatoresc, va aduce la cunostinta ca s-a solicitat executarea silita si va notifica plata sumelor sau restituirea bunurilor etc., intr-un termen de x zile, convenit cu creditorul. Practica face ca termenul acordat sa fie intre 5 si15 zile. In cazul in care, pana la implinirea termenului acordat, nu se executa obligatia somata, executorul va proceda la executarea propriu-zisa, fie va emite popriri, fie va identifica bunurile care produc venituri”, precizeaza reprezentantii Termo-Service SA.
Comentarii
  • Aceesi situatie para sa fie si pe str.Atelierului nr.4,unde sunt restantieri.Este unul Albu D.care are peste 13000 lei plus penalitatile,iar cei de la Termoservice nu face nimic de ani de zile.Unde e legea pentrru cei buni platnici?Unde e bunul simt de a locuri la comun?Noi cei buni platnici in fiecare luna sutem stresati de afisele de pe usa ca se va opri apa rece.Dar ce au facut ei concret ca asa ceva sa nu se repete.Nimic.Poate cinve acolo mai responsabil,va lua masurile pentru cei vinovati,nu pentru cei buni platnici.Cei de la asociatie siguri si-au incasat salariile ,primele si etc.dar concret ce fac pentru cei care le dau acei bani.Nimic.

Adauga un comentariu