Local

Au pasit peste moarte! Fantana blestemata le-a rapit ce aveau mai drag. Niciodata viata lor nu va mai fi la fel fara ea – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 28 aug. 2016

@ Fara mama, uitati intr-un colt de sat, cinci copii traiesc de pe o zi pe alta, alaturi de tatal lor @ Un tata modest, dar sufletist, a reusit sa-si tina alaturi copiii, chiar daca soarta nu a fost deloc de partea sa @ Nu sta intr-o locuinta somptuoasa si nici nu este angajat, dar in fiecare zi face tot posibilul ca familiei sale sa nu-i lipseasca nimic @

In judetul Iasi sunt probabil sute sau poate mii de cazuri sociale, unele mai grave ca altele, insa din cand in cand mai apar si mici surprize. In comuna Prisacani din judetul Iasi, isi duc viata de zi cu zi sase suflete, un tata si cinci copii. Pana nu de mult, erau o familie normala, insa mama copiilor si-a gasit sfarsitul in fantana din curtea casei. Ziua in care mama celor cinci copii a murit in fantana nu a fost si nici nu va fi vreodata uitata de catre toti membri familiei.

Au trecut patru ani de atunci, patru ani in care Ghiorghita Hostina a fost si tata si mama pentru cele cinci suflete chinuite. Nu a dat niciodata inapoi de la nimic si a stiut sa-i tina pe cei mici aproape de el. In perioada vacantei de vara, fata cea mai mare, Nicoleta, are grija de fratii sai, cat timp tatal ei este plecat la munca prin sat. Fata trece in aceasta toamna in clasa a doisprezecea si chiar daca are nevoie de multe, spune ca nu ii lipseste nimic si este multumita ca are o familie unita.

„De cand a murit mama, nu s-au schimbat prea multe. Suntem o familie unita, ne este intr-adevar mai greu, dar am trecut peste toate. Cat sunt in vacanta, am grija de fratii mei mai mici si fac mancare pentru ei si pentru tata. In toamna trec in clasa a doisprezecea la liceu, in Iasi. Nu m-am hotarat daca voi merge mai departe la facultate sau ma voi angaja sa-mi ajut fratii”, a declarat Nicoleta Hostina. Tatal este mandru de fata lui cea mare si de ceilalti copii si spune ca a inceput deja sa le cumpere diferite rechizite, pentru ca nu vrea sa le lipseasca ceva.

Au trecut cu greu peste, dar au mers mai departe

Cand a fost intrebat cum se descurca in viata de zi cu zi alaturi de cei cinci copii, ochii lui Ghiorghita Hostina s-au umplut de lacrimi. Nu poate uita clipa in care sotia lui s-a stans si a ramas singur pe lume alaturi de cei mici. „Cu viata poti sa te pui? Asta a fost soarta, a murit sotia si am ramas cu cei mici. Ce sa le fac, asta este, trecem peste toate. Fata cea mare invata foarte bine, ia bursa la liceu, iar cei mai mici invata aici, in comuna”, a spus tatal copiilor. Intrebat daca are nevoie de ceva, a zambit scurt, a lasat capul in jos si a ridicat din umeri.

„De ce sa avem nevoie, avem ce ne trebuie. Si cine sa-ti dea ceva? Fiecare are pentru el, nu-ti da nimeni nimic fara munca. Am facut tot ce am putut pentru ca lor sa nu le lipseasca nimic, fara sa cer de la nimeni nimic”, a completat barbatul. Tatal copiilor nu are un loc de munca fix si munceste cu ziua, alaturi de un frate de-al sau.

„Nu am un loc de munca. Am grija de animale si mai merg la munca prin sat. Asta este, facem ce putem sa fie bine. Chiar daca nu am avut mereu ceea ce ne-a trebuit, ne-am descurcat”, a completat barbatul. De fiecare data cand cei mici sau tatal trece pe langa fantana care le-au rapit ceea ce aveau mai drag privesc in gol. Nimeni nu le mai poate alina durerea, cu toate ca timpul le mai sterge din ganduri. Aceasta familie merita apreciata si acest tata la fel. Poate alti tati intr-o astfel de situatie nu ar fi procedat asa si s-ar fi despartit intr-un fel sau altul de cei mici. Ghiorghita spune ca nu vrea sa mai aiba vreo relatie si ca vrea sa fie alaturi de copii sai.

„Nu imi trebuie relatii, vreau sa stau langa copii mei, nu e nicaieri mai bine ca aici”, a spus barbatul. Familia Hostina este monitorizata de catre asistentii sociali ai Primariei Prisacani, insa nu s-au inregistrat probleme niciodata de la moartea mamei pana astazi.
Adauga un comentariu