Local

Au incercat sa comita doua crime pentru 200 euro! Judecatorii au arestat preventiv trei indivizi periculosi!

Publicat: 15 aug. 2016
1

@ Magistratii au emis mandatele de arestare fara prea multe discutii @ Pentru doar 200 de euro, trei ieseni s-au inarmat cu furci si topoare si au plecat de acasa cu gandul sa ucida doi vecini

La finalul saptamanii trecute, judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis emiterea a trei mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele a trei localnici din Mogosesti, sub acuzatiile de tentativa de omor si talharie calificata. Andrei Prisacaru, de 30 ani, si Petru Marin, de 43 ani, sunt acuzati de comiterea infractiunilor de omor calificat si talharie calificata, iar Adrian Constantin Ciobanu, de 19 ani, este acuzat de savarsirea infractiunii de talharie calificata. Totul pleaca de la intelegere nerespectata care a avut loc intre victime si agresori.

Mai exact, victimele din acest dosar, tata si fiu, au facut schimb de cai cu Adrian Prisacaru, la finalul lunii iulie 2016. Florin Lacatusu, una dintre victime, s-a obligat sa-i achite lui Prisacaru suma de 200 euro pentru acest schimb de cai. Intelegerea nu a fost respectata de Lacatusu si atunci Prisacaru s-a dus sa se razbune, alaturi de alti doi prieteni de-ai sai.

„La data de 05.08.2016, cei trei inculpati s-au întâlnit cu persoana vatamata, Lacatusu Constantin (tatal lui Florin Lacatusu), pe care l-au întrebat daca fiul lui se afla acasa, spunându-i totodata si despre datoria de 200 euro. Lacatusu Constantin a confirmat ca Lacatusu Florin se afla acasa, îndepartându-se de grupul din care faceau parte si cei doi inculpati. Dupa aproximativ 30 minute, inculpatii s-au deplasat la locuinta persoanelor vatamate. Aici, cu un topor si cu o furca, inculpatul Prisacaru Adrian a lovit persoanele vatamate, preponderent în zona capului. În timp ce Marin Petru l-a prins cu bratelBe pe Lacatusu Constantin pentru a-l imobiliza, Prisacaru Adrian i-a aplicat câteva lovituri cu muchia toporului, la nivelul capului si peste corp”, au precizat procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi.

„În aceste împrejurari, victima a încercat sa-si protejeze capul cu bratul drept, fiindu-i sectionat un deget. Aducerea celor doua persoane vatamate în imposibilitate de a se apara a înlesnit sustragerea calului, de catre inculpatul Ciobanu Constantin Adrian. Dupa consumarea agresiunii si sustragerea calului, inculpatii au plecat. Persoana vatamata a ramas în casa pâna la ora 20:00, când a iesit în strada pentru a cere ajutor. Victimele nu au avut acces la un telefon si nu au gasit nicio persoana pentru a primi ajutor în seara respectiva. Abia a doua zi, o ruda a persoanelor vatamate a venit la locuinta acestora, gasind pe Lacatusu Constantin cu urme evidente de agresiune si pe Lacatusu Florin în stare de inconstienta. A fost solicitata Ambulanta pentru transportarea victimelor la spital”, au completat procurorii. Florin Lacatusu si-a revenit la spital, insa are nevoie de 65/70 zile de ingrijiri medicale.
Adauga un comentariu