Eveniment-Social

Au inceput primele reabilitari termice cu bani europeni

Publicat: 18 iun. 2015
1

@ Blocurile din Piata Unirii sunt deja inconjurate de schele, constructorii urmand sa demareze lucrarile

Primele reabilitari termice cu fonduri europene ar urma sa inceapa in Piata Unirii in perioada urmatoare. Dupa ce in toamna s-au semnat contractele de finantare, iar in primavara au fost scoase la licitatie lucrarile, patru blocuri din zona centrala si-au gasit deja constructorii care ar urma sa le reabiliteze. Astfel, la cele trei blocuri identice din Piata Unirii au fost deja inconjurate de schele, aceleasi lucrari urmand sa aiba loc si la un bloc de pe strada Vasile Alecsandri.

Lucrarile scoase la licitatie de primarie, cu un buget estimat initial la circa 3 milioane de lei, au fost adjudecate de SC Romedis Casa SRL cu circa 1,6 milioane de lei pentru cele trei blocuri de la Cinema Victoria, cel de-al patrulea urmand a fi reabilitate de EOL Facility SRL, oferta firmei fiind de circa 300.000 de lei. Cu toate acestea, reabilitarea termica a blocurilor s-a dovedit a fi la Iasi doar un subiect vandut presei de autoritatile locale. Acum doi ani, seful Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est anunta ca Iasul ar putea primi finantari colosale pentru acest tip de investitii, de circa 70 de milioane de euro, aici incluzand cofinantarea de pe plan local. Din totalul de 26 de blocuri incluse initial in programul de reabilitare termica, majoritatea au fost retrase din cauza imposibilitatii asigurarii cofinantarii de catre locatari.
Comentarii
 • Sunt 3 saptamani de cand se chinuie sa puna schelele. Abia schelele. Si inca nu au terminat. Nu zic ca este usor ! Dar imi dau seama in ce ritm vor lucra de acum inainte.
  Imi aduc aminte, in una din primle zile de munca „indarjita”, ca, abia incepusera pe la 8 AM si pe la 9 vine unul (ca in Turcia, bre) cu o tava pe care erau multe pahare de cafea/ness si striga la toti: pauza bai ! Imi dau seama ca paharele respctive au ajuns de la parter, din mana in mana, pana la etajul 8. Si imi dau seama ca pana nu a terminat cel de sus, nu s-au apucat cei de jos: doar inca puneau schelele……de jos in sus.
  Eu zic ca e foarte posibil sa ajunga in septembrie cu blocurie nterminate. Ca sa nu mai spun de mizeria ce se va face. Am sa o spun tot timpul: mare hotie cu caietul de sarcini si cu numarul de angajati in asemenea activitati, numar cel ami adesea subdimensionat. Sau, mai rau: pe hartie sunt 50 si in realitate, pentru economie, sunt 25……..

 • incomemagazine.ro/articles/incendiul-confort-city-ce-era-in-neregula-cu-polistirenul-de-ardea-ca-o-torta

  digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Iasi/Stiri/Interzis+in+Uniunea+Europeana+polistirenul+este+inca+folosit+in+

 • Carcotasilor!
  Important este ca vor fi reabilitate blocuri de nomenclaturisti, care au luat „moca” apartamente in buricu’ targului pe vremea raposatului.
  In capitalism s-au facut „oameni de afaceri”, s-au mutat la vile si inchiriaza apartamentele, pe sute de euroi, studentilor straini.
  Asa-i in tenis…

Adauga un comentariu