Eveniment-Social

Au inceput lucrarile in pasajul pietonal subteran din Piata Unirii – FOTO

Publicat: 31 oct. 2014
1

Calea de acces dinspre Piata Unirii in pasajul pietonal este închisa, ramânând functionale celelalte doua intrari, de la Palatul Braunstein si de la libraria Junimea. Lucrarile se vor desfasura în etape pentru a pastra si circulatia pietonilor prin pasaj. Practic se începe dinspre Piata Unirii, lânga statuie, acest sector fiind închis pentru modernizare. In interiorul pasajului s-a inceput deja decaparea peretilor si consolidarea zidurilor. La finalul lucrarilor, pasajul subteran va fi complet reabilitat, o modificare importanta fata de situatia actuala fiind asigurarea accesului persoanelor cu dizabilitati.

„La accesul dinspre Piata Unirii, precum si la cel din preajma blocului Junimea vor fi montate lifturi, iar în zona Palatului Braunstein va fi amplasata o platforma elevatoare. Modernizarea include refacerea scarilor de acces în pasaj, finisajele interioare ale zonei subterane, va fi modernizat iluminatul si va fi renovat WC-ul public”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al primariei.  Lucrarile fac parte din proiectul european care presupune modernizarea zonei Lapusneanu – Piata Unirii. Investitia are o valoare de 13,6 milioane lei, din care 13,1 milioane lei reprezinta fonduri nerambursabile. În cadrul acestui proiect, se intervine în aceasta perioada în parcul Mitocul Maicilor din spatele Muzeului Unirii.
Comentarii
  • Fiind din bani publici – europeni- ar trebui prevazute pe acele garduri galbene postere cu imagini cum va arata viitorul subpasaj. Este secret?
    La fel si cu strada Lapusneanu sau parcul.

Adauga un comentariu