Local

Au fost modificate taxele pentru buletine si actele de stare civila

Publicat: 11 oct. 2016
1

Recent au fost modificate taxele din activitatea de stare civila si evidenta a persoanelor. Astfel, la nivelul Directiei Locale de Evidenta a Persoanelor Iasi, in cazul taxelor din domeniul evidentei persoanelor, acestea sunt: carte identitate – 7 lei; carte de identitate provizorie – 1 leu; viza de resedinta – 5 lei; furnizare date – 1 leu.

De asemenea, taxa extrajudiciara de timbru este de 5 lei si se percepe în urmatoarele situatii: eliberarea cartii de identitate ca urmare a schimbarii domiciliului (în aceeasi localitate, dintr-o localitate în alta si din strainatate în România); preschimbarea buletinelor de identitate si a cartilor de identitate provizorii; înscrierea în actul de identitate a mentiunii privind stabilirea resedintei; furnizare date personale.

Totodata, taxele din domeniul starii civile sunt urmatoarele: taxa procesare dosar (ex.eliberare duplicat/ Anexa 24/ Anexa 9/ alte dovezi, etc) – 9 lei; oficiere casatorie în ziua de sâmbata – 74 lei; oficiere casatorie în ziua de duminica – 194 lei; extrajudiciara schimbare nume/ prenume pe cale administrativa – 15 lei; divort pe cale administrativa – 500 lei.

„Nu exista taxa de urgenta pentru eliberarea certificatelor de stare civila si a actelor de identitate. Taxele pot fi achitate inainte de data depunerii cererii”, au precizat reprezentantii Directiei Locale de Evidenta a Persoanelor Iasi.
Adauga un comentariu