Eveniment-Social

Au demarat inscrierile la clasa pregatitoare. Iasul, pe locul al doilea in tara la numarul inscrisilor

Publicat: 01 mart. 2016
1

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) a centralizat situatia preliminara privind inscrierea in clasa pregatitoare pentru anul scolar 2016-2017 (prima etapa). Potrivit datelor inregistrate in sistem, dupa doua zile de la demararea inscrierilor oficiale, judetul Iasi se claseaza pe al doilea loc la nivel national, din privinta numarului de cereri de inscriere completate de parinti, cu aproximativ 1.500 solicitari dupa judetul Constanta.

Citeste si: Cea mai tare veste pentru parintii din Iasi. Iata lista oficiala a unitatilor de invatamant unde va puteti inscrie copiii la clasa pregatitoare

De precizat ca, parintii sau tutorii legali isi pot inscrie micutii in invatamantul primar pentru anul scolar 2016-2017, pana la data de 18 martie. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului. In intervalul 25 – 26 martie, vor fi afisate, atat in unitatile de invatamant, cat si pe site-urile acestora si ale Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).

Citeste si: CLASA PREGATITOARE. Iata unde pot fi evaluati psihosomatic prescolarii

A doua etapa de inscriere va avea loc in perioada 30 martie – 8 aprilie, iar pe 15 aprilie se vor afisa rezultatele finale. Intre 19 – 22 aprilie, ISJ va solutiona toate cazurile nerezolvate dupa finalizarea celei de-a doua etape de inscriere. Totodata, oficialitatile au transmis si lista cu centrele in care pot fi efectuate evaluarile psihosomatice ale prescolarilor care urmeaza sa fie inscrisi la clasa pregatitoare. Astfel, parintii ai caror copii împlinesc vârsta de 6 ani pâna la data de 31 august 2016 inclusiv sunt obligati sa-i înscrie pe cei mici la clasa pregatitoare.

Citeste si: Lista completa a unitatilor de invatamant din judetul Iasi unde sunt locuri libere la clasa intai

Toti copiii care solicita înscrierea la clasa pregatitoare la scoala de circumscriptie vor fi înmatriculati la acea unitate scolara. La nivelul judetului Iasi vor exista (in anul scolar 2016-2017 – n.r.) aproximativ 390 de clase pregatitoare, in care vor fi cuprinsi aproximativ 8.500 de elevi. Dincolo de toate acestea, cel mai important proces tine de evaluarea psihosomatica a copiilor. Evaluarea dureaza aproximativ 30 – 40 de minute pentru fiecare copil, la evaluare putând asista, la cerere, si parintele.

Citeste si: Atentie, parinti! De luna viitoare incep inscrierile la gradinita, clasa pregatitoare si intai

Probele psihopedagogice sunt aplicate de catre specialisti, respectiv de profesori consilieri scolari si de cei logopezi, si cuprind solicitari legate de cunostinte si abilitati esentiale, pe care de regula orice copil le achizitioneaza pana la vârsta de 6-7 ani.

Citeste si: OFICIAL! Iasul ocupa al doilea loc la nivel national la inscrierile la clasa pregatitoare – FOTO
Adauga un comentariu