Eveniment-Social

Atentie, soferi! Restrictii de circulatie in mai multe zone din Iasi

Publicat: 02 sept. 2016
1

Mai multe restrictii de circulatie au fost instituite pe strazile din Iasi, fie ele temporare, din cauza unor evenimente, sau permanente. Astfel, intre 8 si 10 septembrie, la Iasi se va desfasura o noua etapa a campionatului national de raliuri, iar probele se vor tine atat in municipiu, cat si in diferite locatii din judet.

Acesta va incepe in seara zilei de 8 septembrie, de la ora 20:10, cand se va desfasura superspeciala de la Râpa Galbena, iar circulatia auto din zona va fi restrictionata. A doua zi, 9 septembrie, circulatia va fi restrictionata in fata Palatului Culturii, deoarece de la ora 9:30, primele masini vor pleca din fata Palatului spre soseaua Nicolina. Restrictiile vor fi valabile pana in jurul orei 22:00, iar autoritatile au anuntat ca circulatia tramvaielor RATP va fi preluata de autobuze.

De asemenea, pentru înlocuirea unui tronson al magistralei de gaz, circulatia auto va fi blocata pe soseaua Pacurari, în zona hipermarketului Kaufland, pâna sâmbata, 3 septembrie, la ora 20:00. Interventia este necesara întrucât în zona mentionata a fost identificata o avarie la magistrala de gaz. Lucrarile sunt executate de SC E.ON Moldova Distributie SA, cu sprijinul Primariei Iasi si al Politiei Locale în ceea ce priveste semnalizarea si impunerea restrictiilor de circulatie.

„Interventia a fost analizata si de Comisia de Circulatie a municipalitatii, care recomanda ca traficul auto sa fie deviat pe strada Canta, de la sediul Registrului Auto Român pâna la rond Pacurari, sau pe strada Rediu, pâna la rond Pacurari”, au precizat reprezentantii Primariei Iasi.

Totodata, Comisia de Circulatie a reorganizat circulatia rutiera în zona intersectiei 5 Drumuri, de pe strada Elena Doamna. Aici nu va mai fi permis virajul spre stânga pentru autovehiculele care urca dinspre Tudor Vladimirescu, virajul la dreapta devenind obligatoriu. O alta reglementare priveste interzicerea virajului la stânga pe strada Stihii din strada Cucu, spre zona centrala. In cadrul Comisiei de Circulatie a fost aprobata si înfiintarea unei treceri pentru pietoni pe strada Fântânilor, în zona podului de acces spre cartier.

De asemenea, a fost instituita circulatia pe ambele sensuri pe strada Ornescu, cea care face legatura între strada Elena Doamna si zona Bas Ceaus.
Adauga un comentariu