Actualitate

Atentie, soferi! Restrictii de circulatie in centrul Iasului din cauza unui nou santier

Publicat: 30 iun. 2013
1

@ Strazile din centrul orasului devin din ce in ce mai aglomerate din cauza unui nou santier care va da mari batai de cap soferilor timp de  luna

Un nou santier va fi deschis in centrul orasului. Incepand de maine, Dalkia Termo-Iasi incepe sapaturile pe o alta artera intens circulata din zona zero a Iasului. Este vorba despre prelungirea lucrarilor la Magistrala 2 de termoficare, lucrari derulate sub coordonarea Primariei Iasi si pentru care, in perioada 1 iulie – 31 iulie se restrictioneaza circulatia pe Strada Costache Negri.

Din acest motiv se va institui sens unic pe directia strada Timpului – strada Armeana. „Constructorul contractat de municipiul Iai pentru a executa aceste lucrari va delimita sectorul de drum cu elemente de semnalizare vizibile pe timp de zi si de noapte. Precizam ca, atunci cand se va impune in mod exceptional inchiderea totala a traficului rutier si pietonal, executantul va asigura in mod obligatoriu circulatia autovehiculelor apartinand Politiei, Salvarii, Pompierilor si societatii de
salubritate”, a spus Ana-Maria Icatoiu, director comercial Dalkia Romania.
Principalele zone in care se vor face sapaturi asemanatoare sunt in preajma caminelor studentesti Tudor Vladimirescu, in Tatarasi (ramificatie Spital Pediatrie – PT 26 Tatarasi, Bucsinescu – Independentei si Bucsinescu – Centrul Civic (Str. Uzinei – legatura cu Magistrala 5)
Investitia facuta de municipalitate in „Sistemul de Alimentare Centralizata cu Energie Termica din Municipiul Iasi” ajunge la aproape 10 milioane de euro numai la schimbarea Magistralei 2 de apa fierbinte, care are aproape 30 de ani vechime. Specialistii in domeniul termoficarii sunt de parere ca astfel de sume importante de bani nu ar trebui sa fie investite in sistemul centralizat de termoficare tind cont de faptul ca iesenii s-au debransat in numar foarte mare de la termocentrala ieseana si au apelat la sisteme alternative de incalzire, asa cum sunt centralele termice de apartament. Aproape 90 la suta dintre ieseni s-au debransat de la termocentrala ieseana in ultimii ani.
Comentarii
 • mai sunt cateva mii de apartamente cuplate la cet sunteti nebuni ????da l dracu de cet hai sa facem mall k la sv ….jos nechitaaaaaaaaaaaaa

  • Iaşului… Paşcanului… Bucureştului… Ploieştului… Piteştului… Vasluului… Tecucului… Dorohoului… dacă vă luaţi după analfabetul de acolo.

  • ce face mai dementule?..ti-o spalat si tie creierii antenele…..nu vezi cite magarii face?…..incepind cu achizitionarea de mijloace in comun care nici nu au ajuns sa se platesca si se defecteaza ..cu santiere care nu se mai tremina…si nu folosesc la nimeni din iasul asta…cu marele bluf de la ciric unde s-au inmormintat miiliardele…asta face nechita…….

   • Sunt sigur că era un comentariu la caterincă. Sau, mă rog, poate o fi unul din psihopații care l-au votat pentru un alt mandat. În altă ordine de idei, cine mă-sa mai are nevoie de țevi noi pentru termoficare,?

 • da, de Institutii Publice ai uitat Iesean-ule? daca tu nu vrei, lasa-i pe altii mai organizati decat Asociatiile voastre de Orgoliosi, ca de aici pleaca o mare parte din probleme….stati si asteptati sa va pice para malaiatza in gura…mie, pentru spitalul meu, imi convine sistemul asta, ca, scap de o multime de probleme….in plus , la mijloc, sunt fonduri EU, arata-mi tu mie un apartament care si-a tras centrala pe fonduri EU…in loc sa va mobilizati, sa va puneti administratorul la treaba, sa accesati fonduri pentru termoizolatie sau distributie pe orizontala sau cate si mai cate, va scuipatzi ca mitzele la coltul blocului,hulitzi primarul,dalkia sau rajac-ul ca va sapa, civilizeaza orasul … iti meritzi soarta si, ca tine, toti ceilalti behaitori

 • Astept momentul in care va trebui sa intram in tunelul de la Fundatie, apoi sa facem la dreapta si sa-l traversam pe deasupra, apoi din nou la dreapta ca sa intram in tunel pe celalalt sens, s.am.d., n-am socotit exact, ideea ar fi sa ne invartim numai pe acolo ca sa fie loc de santiere in restul targului…Ar fi distractiv iar fluxul automobilelor ar fi neintrerupt…

 • De ce o luna?De ce nu se lucreaza in ture de noapte si se poate termina in maxim 10 zile.Aaaaa se freaca menta pana la 15.30 si apoi acasa.Cu deranjul locatarilor mai lasati.Daca se misca repede nu pot fi mai mult de 2 nopti cu galagie.NU SE VREA.Cum bine spunea cineva la ce le mai schimba daca nu mai au locatari?

 • Cu 10 milioane de euro pot fi imprumutati ,fara dobanda,restul de ieseni conectati la reteaua centrala de temodicare, pentru montarea de centrale termice de apartament! Daca s-ar vrea…..

Adauga un comentariu