Eveniment-Social

Atentie, soferi! Pe doua strazi din oras se va circula infernal de saptamana viitoare

Publicat: 15 sept. 2016
1

Municipalitatea ieseana va demara lucrari de reabilitare a unor artere de pe raza orasului. Conform reprezentantilor municipalitatii, este vorba despre strazile Petru Movila si Sfantul Andrei, artere care vor intra in reabilitare totala. Lucrarea va fi facuta de asocierea Conest- Viarom SA, la pachet cu mai multe strazi din municipiu. Pentru cele doua strazi, intens circulate, sefii primariei au decis ca lucrarea sa fie facuta pe tronsoane, pentru ca traficul sa nu fie sugrumat in totalitate, dar si ca riveranii sa poata intra si iesi din locuinte fara probleme. Procedura ar urma sa fie demarata chiar de la inceputul saptamanii viitoare.

„Am avut o sedinta a Comisiei de Circulatie, in care am stabilit modul prin care vor fi blocate strazile Petru Movila si Sfantul Andrei pe portiuni de drum. Strazile vor intra in reabilitare totala. Pe Petru Movila vor fi scoase si acele linii de tramvai care erau odata si care zac acum nefolosite. Vor fi restrictii de circulatie pe diferite segmente, ca sa poata lucra firmele ce au castigat procedura, dar si ca cetatenii care locuiesc in zona sa poata ajunge la proprietatile lor in conditii cat mai bune. Lucrarile vor cuprinde si Sarbatorile Iasului. De saptamana viitoare ar urma sa inceapa aceste lucrari „, a spus viceprimarul Radu Botez.

In plus, pe langa aceste lucrari, sefii Primariei au gandit si unele solutii pentru gestionarea traficului rutier in mai multe intersectii aglomerate din municipiu. Astfel, la intersectia zonelor Poitiers si Bucium se vor monta semafoare cu timpi variabili. Practic, dimineata, acestea vor functiona mai mult pe verde pe sensul spre Podu Ros, iar dupa-amiaza va fi favorizat celalalt sens. In plus, se va amenaja si o banda reversibila. Totodata, semafoarele din zona Podu Ros vor fi pornite dupa configurarea circulatiei pe cele doua splaiuri ale raului Bahlui.
Comentarii
  • Dati drumul la semafoarele din Podu Rosu ca doar nu le-ati montat ornamental. Semaforul aferent trecerii de pietoni sa fie sincronizat cu cel de pe Splai Bahlui -mal stang! Stai la rand pret de 3-4 x 84 s, iar dupa secunda 8 verde in dreptul Facultatii de Constructii nu mai poti trece…se blocheaza traficul in dreptul trecerii de pietoni de dupa traversare! Chiar nu vede nimeni?!

Adauga un comentariu