Eveniment-Social

Atentie, soferi! Lista strazilor blocate de santiere

Publicat: 19 iul. 2012
1

@ Municipalitatea a aprobat noi reguli de circulatie in oras @ Pe un tronson de pe Elena Doamna s-a intezis circulatia, fiind deschise rute ocolitoare @ Intersectia din Fundatie va fi inchisa pentru masinile care vin de pe Pacurari, nefiind inca stabilita ziua in care anuntul va intra in vigoare

Regulile de circulatie din Iasi se schimba nu de la saptamana la saptamana, ci de la o zi la alta. Desi pana mai ieri, soferii puteau circula pe doua benzi, in 24 de ore poate sa apara o groapa inconjurata de cativa drumari care dau peste cap jumatate de oras. Aceasta este si situatia generata de lucrarile de pe Elena Doamna. Schimbarea liniilor de tramvai, inceputa in urma cu trei zile prin decapari si demontari ale vechilor instalatii, a fost reglementata abia ieri. Practic, doua zile s-a circulat pe Elena Doamna dupa principiul „intra cine vrea, iese cine poate”. Soferii de autobuze s-au adaptat din mers interdictiei de urcare pe Elena Doamna, alegand varianta ocolitoare a bulevarduluI Tudor Vladimirescu.

Reguli noi in zona UPA, sensuri unice pe Pacurari

Ieri, Comisia de circulatie a anuntat o serie de noi reglementari, care vor fi valabile pe strazile din apropierea Universitatii Petre Andrei. Astfel, din cauza interdictiilor de urcare pe Elena Doamna, doua strazi si-au modificat regulile de circulatie. „Strazile Ornescu si Ghica Voda vor avea sens dublu pentru o perioada. Astfel, se incearca deblocarea circulatiei si se acorda posibilitatea celor care vor sa ajunga pe Anastasie Panu, de a trece prin intersectia respectivei strazi cu Sfantul Lazar. Cred ca aceste reguli vor fi valabile cateva saptamani”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica, potrivit caruia, santierul din zona ar trebui finalizat in cel mult doua luni.
Din cauza lucrarilor la Pasarela Octav Bancila si a derularii cu dificultate a traficului, municipalitatea a cerut si a obtinut aprobarea Comisiei de Circulatie pentru impunerea unui sens unic. „Pe strada Niciman s-a introdus un sens unic de coborare”, a precizat Mihai Chirica. Potrivit acestuia, lucrarile care se deruleaza pentru devierea utilitatilor si care blocheaza partial carosabilul pe traseul dinspre Gara spre Canta vor fi insotite de asemenea de cateva modificari ale regulilor de trafic. „Vor fi utilizate doua benzi pentru traficul dinspre Gara spre Canta si una pentru sensul invers”, a detaliat Mihai Chirica.

Promisiuni mai ceva ca in campania electorala

Santierele care parca au intrat in conservare dupa alegerile locale vor fi revigorate. Cel putin asta sustin reprezentantii municipalitatii. In cartierul Dacia, unde lucrarile s-au derulat cu dificultate, primaria neanticipand necesitatea interventiei in profunzime, este posibil ca primul strat de asfalt sa fie turnat in luna august. „Pe strada Sarmisegetuza s-a lucrat mai greu pentru ca terasamentul era facut din moloz si a trebuit schimbat. Acolo cred ca primul strat de asfalt va fi pus in luna august”, sustin cei de la Primarie. In ceea ce priveste lucrarile de pe Copou, anuntul prin care alesii locali sustineau ca se va lucra inclusiv noaptea, a fost infirmat. „Se lucreaza cu un program de 10 ore pe zi. Ne vom incadra in termenul de finalizare”, a precizat Mihai Chirica.
Comentarii
  • Poate vom avea si noi niste strazi ca intr-un oras european dupa ce se termina toate astea(daca se termina ,bineinteles).

  • @ dinu. Sa vezi kalitatea lucrarilor nici dupa un an ) Asta e mai trist.Materiale ieftine,munca la sto,etc.Asta e problema,stam in santiere si inghitim praf ani pana o sa fie gata si dupa ce se termina la nici un an apar gropi,se lasa asfaltul,bordurile deja se desprind…..

  • deja in tatarasi canalele de pe bulevard au inceput sa se lase si cand treci cu masina peste ele se simte rau de tot. treaba facuta de nichita si jigodiile lui de mantuiala . iesenii care au votat cu nichita isi merita soarta mai rau este ca si cei care nu au votat cu acest specimen trebuie sa sufere incompetenta si nesimtirea acestui personaj

Adauga un comentariu