Eveniment-Social

Atentie! Sfaturile politiei pentru mersul cu colinda

Publicat: 25 dec. 2014
1

In luna decembrie, copiii aduc in casele noastre bucuria Sarbatorilor, vestind prin colinde si urari, Nasterea Domnului si trecerea in Noul An.
Cetele de colindatori, mari si mici, merg din casa in casa, la sate si in orase, pentru a pastra traditia si obiceiurile stravechi.
Cu aceste ocazii deosebite, copiii, dar si parintii, trebuie sa manifeste atentie maxima la deplasarea pe drumurile publice si sa se asigure ca evenimente nedorite nu le vor strica magia sarbatorilor.
Pentru prevenirea unor evenimente rutiere cu implicarea celor mici, Politia Romana va recomanda:

ATENTIE COPII !

♦ Traversati strada numai pe marcajul pietonal (“ZEBRA“), prin dreptul indicatoarelor “Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora, pentru pietoni;
♦ Inainte de a traversa prin aceste locuri, asigurati-va atent din ambele parti si convingeti-va ca in acel moment nu se apropie niciun autovehicul;
♦ Traversarea nu se face in fuga, ci in pas vioi si perpendicular pe axul drumului;
♦ Pe drumurile publice situate in afara localitatilor, ori care nu au trotuare sau poteci laterale, se circula numai pe partea stanga si cat mai aproape de margine;
♦ Dupa coborarea din mijloacele de transport public, nu traversati strada prin fata ori prin spatele acestora; traversarea se face numai dupa plecarea lor din statie, dar si atunci, numai prin locurile rezervate trecerii.

ATENTIE PARINTI !
♦ Nu lasati copiii mici nesupravegheati in zona arterelor rutiere sau mijloacelor de transport in comun;
♦ Cele mai sigure locuri de deplasare si joaca sunt cele pe unde nu circula masini, respectiv terenurile de sport, parcurile, curtea casei, a scolii si a gradinitei;
♦ In toate imprejurarile, stimati parinti, respectati regulile de circulatie pentru a fi un exemplu pozitiv pentru cei mici !

Asigurati-va ca aveti cunostinta despre traseele de colindat, pe care copii urmeaza sa le parcurga in zilele de sarbatoare, pentru ca acestia sa nu ajunga, din intamplare, in zone periculoase, unde s-ar putea accidenta sau lovi, din cauza intunericului, zapezii, ghetii sau altor factori climatici, ori de alta natura.
Comunicati cu copii dumneavoastra, pentru ca acestia sa inteleaga pericolul la care se expun deplasandu-se in zone necunoscute, sau in care s-ar putea rataci (paduri, desisuri, margini de localitati).
Sfatuiti-i pe copii sa colinde in grupuri, pentru a se feri de pericole sau pentru a observa, mai usor, orice element care ar putea sa le puna integritatea fizica sau viata, in primejdie.
Adauga un comentariu