Actualitate

Atentie! Se schimba regulile de acordare a cazierului judiciar

Publicat: 10 feb. 2015
1

Iesenii care au nevoie de cazierul judiciar sunt informati ca regulile de eliberare a acestui document au fost schimbate din cauza unor modificari facute de Posta Romana. Potrivit unui anunt recent facut de reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi, in lipsa timbrelor fiscale comercializate de Posta Romana, persoanele care solicita eliberarea cazierelor judiciare vor fi nevoite sa achite o taxa extrajudiciara. Aceasta este in valoare de doi lei si se achita la Finantele Publice Locale, institutie subordonata Primariei Iasi.

Pe de alta parte, taxa in valoare de zece lei, ce reprezinta contravaloarea prestarii serviciului, poate fi achitata in continuare la ghiseul trezoreriei Finantelor Publice Judetene, situat pe strada Anastasie Panu, sau la ghiseul Caziere de la Inspectoratul de Politie Judetean Iasi.

Citeste si: Sedinte-maraton pentru alesii locali din Iasi
Comentarii
  • In continuare cetateanul este pe ultimul loc atunci cand se elaboreaza o noua lege,hotarare,etc.! Deci eu merg in Copou la pol. judeteana sa-mi ridic cazierul.Aici aflu ca trebuie sa achit o taxa de doi lei la finantele publice locale.Daca sunt un norocos si este dimineata,cheltui inca aprox. sase lei sa merg la finante sa achit taxa.Daca am noroc cu carul si merg tramvaiele bine ajung inapoi unde mai achit o taxa si pot ridica cazierul.Intrebare:dar daca nu sunt norocos?Suntem in epoca sistemelor informatice! Oare chiar ar fi asa de complicat ca in taxa de 10 lei sa fie inclusa si taxa de timbru? Zilnic,lunar,trimestrial sau cand doresc finantele se pot varsa intr-un cont sumele respective.Calculul este foarte simplu:un cazier eliberat=10 lei + 2 lei. Numarul cazierelor eliberate inmultit cu doi reprezinta suma datorata.Dar ce ar mai face functionarul de la ghiseul finantelor?Trebuie sa iasa si el la pensie de undeva……

Adauga un comentariu