National

Atentie, nu mai ai voie sa iti pui numarul asta la masina! Acestea sunt placutele auto interzise de MAI! Ce combinatii nu ai voie sa alegi pentru masina ta

Publicat: 17 nov. 2016
1

In mod obisnuit, numerele de inmatriculare se atribuie la rand, in ordine crescatoare, potrivit Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, dar poti opta pentru o varianta personalizata. Este important, insa, sa stii ca exista peste 1.500 de combinatii interzise

Daca vrei sa iti alegi un anumit numar de inmatriculare pentru masina ta, tot ce trebuie sa faci este sa soliciti acest lucru atunci cand o inmatriculezi.  Totusi, atunci cand iti alegi numarul de inmatriculare trebuie sa tii cont de cateva restrictii:

Potrivit Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, nu pot fi atribuite combinatiile de litere care pot avea o semnificatie obscena sau cele care pot conduce la asocierea cu denumirile unor autoritati publice, daca acestea solicita in scris autoritatii emitente restrictionarea atribuirii unei anumite combinatii a numarului de inmatriculare.

Combinatiile interzise de numere de inmatriculare sunt cuprinse intr-un dictionar al Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Acest dictionar functioneaza la nivelul intregii tari si include 1.528 de combinatii interzise. Printre acestea se numara combinatiile care au fost restrictionate pentru uzul propriu al unor institutii: Politia Romana (POL), Camera Deputatilor (DEP), Senat (SNT), Serviciul Roman de Informatii (SRI) sau Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).

De asemenea, sunt interzise si combinatiile de litere care incep cu „I” sau „O” deoarece aceste litere pot fi confundate cu cifrele 1 si 0. Din acelasi motiv, nu sunt permise nici combinatiile „III” sau „OOO”.

In plus, sunt interzise si combinatiile care au conotatii sexuale.

Regulamentul de aplicare a Codului Rutier mai stipuleaza ca persoanele care detin deja vehicule inmatriculate cu numere restrictionate ulterior pot utiliza in continuare numerele in cauza, dar numai pana la instrainarea vehiculului.
Comentarii
  • Taraaaaani!!!!fugiiii-ti!!!!ba nenorociti ce sunte-ti.in alte tari,oamenii platesc pentru numere preferentiale.un exemplu,belgia.aici am intalnit nr.de inmatriculare precum:GOLD,PLEASURE,AHMED,GOD.si multe altele.statul incaseaza 1000€ in belgia pt.astfel de nr.doar la noi se poate intalni asa cv.confunda-ti numerele cu literele din cauza politistilor analfabeti pe care ia-ti angajat.

Adauga un comentariu