Magazin

ATENTIE! Nu doar inima cauzeaza dureri in piept!

Publicat: 26 dec. 2014
1

Durerea toracica este un simptom resimtit de numeroase persoane. In prima instanta, toata lumea se gandeste la probleme ale inimii. Dar, de fapt, o astfel de durere poate fi provocata si de alte afectiuni.

De exemplu, de vina poate fi bronsita acuta, care apare frecvent in aceasta perioada.

Durerea toracica, in cazul acestei afectiuni este resimtita de pacient ca arsura in spatele pieptului, fara legatura cu efortul, este accentuata de tuse, se asociaza cu febra, nas infundat, dureri la inghitire, dureri de cap, dureri musculare si tuse fara expectoratie in prima faza, pentru ca ulterior sa apara si expectoratia. Dupa doua-trei zile, durerea toracica dispare”, a explicat dr. Florian Stoian, medic primar medicina interna, medic specialist cardiologie in cadrul Clinicii MEDSTAR 2000.

In cazul afectiunilor plamanilor si pleurei (foita care inveleste plamanii) durerea toracica este denumita, popular, junghi.

„Junghiul toracic este descris in pneumonii, infectii virale sau bacteriene ale alveolelor pulmonare, in inflamatii ale pleurei, in situatia unui infarct pulmonar similar infarctului miocardic. In afectiunile de mai sus, junghiul toracic apare brusc, are o intensitate mare si creste cand pacientul trage aer adanc in piept, tuseste sau stranuta”, a adaugat dr. Florian Stoian.

Pentru a stabili concret cauza durerii toracice si pentru un diagnostic corect este nevoie de consultarea unui medic cardiolog.

Tags:Adauga un comentariu