Eveniment-Social

Atentie la tepele din spatele reducerilor

Publicat: 12 ian. 2010
1

Desi sezonul reducerilor incepe oficial de vineri, 15 ianuarie, magazinele din Iasi au inceput deja sa afiseze semnele reducerilor. In acelasi timp, Protectia Consumatorului atrage atentia celor impatimiti de cumparaturi si de febra reducerilor sa fie cat se poate de atenti la tepele de sezon. Astfel, cei care doresc sa profite de aceasta perioada trebuie sa fie foarte atenti. Cumparatorii trebuie sa stie ca orice comerciant care anunta o reducere de pret are obligatia sa tina cont ca aceasta trebuie sa fie raportata la pretul de referinta practicat, mai exact, pe eticheta produsului trebuie sa se gaseasca atat pretul vechi, cat si pretul nou rezultat din aplicarea reducerii.

Reprezentantii institutiei de control sustin ca in anii precedenti s-a putut observa ca aceasta prevedere nu a fost respectata de unii operatori economici, care fie au trecut pe etichete doar pretul vechi, fie au mentionat doua preturi fara a evidentia care este cel nou, fie pe eticheta era trecut pretul vechi si procentul reducerii fara a se specifica pretul nou, lasand cumparatorul sa-si calculeze singur pretul final.

De asemenea, este interzis ca o reducere de pret pentru un produs sa fie prezentata consumatorilor ca o oferta gratuita a unei parti din produs. Trebuie mentionat si faptul ca aceasta practica de reducere a preturilor la unele produse este reglementata prin lege, iar perioada si modul de a vinde prin soldare trebuie sa fie respectate, fapt ignorat de unii comercianti. In aceste conditii, orice problema depistata trebuie reclamata la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor.
Adauga un comentariu