Eveniment-Social

Atentie la planjonul in apa. Urmarile sunt dramatice

Publicat: 09 iun. 2016
1

Un tanar a fost transportat la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi, dupa un plonjon in apa de mica adancime. Pacientul a scapat ca prin minune, doar cu un traumatism minor de coloana cervicala. Medicii i-au imobilizat gatul intr-un sistem special si nu va fi nevoie de interventie chirurgicala.

Cu toate ca vara este abia la inceput, medicii de la unitatea medicala mentionata sfatuiesc populatia sa renunte la astfel de sarituri, din cauza pericolului mare de accidentare. O astfel de saritura poate avea urmari grave sau se poate finaliza chiar cu deces. Pacientii ajung la spital cu fracturi de coloana cervicala sau sectiune medulara, paralizati de la gat in jos, cu sanse minime de supravietuire.

Fracturile de coloana cervicala sunt cele mai grave, iar perioada de recuperare a pacientilor este de durata, luni de zile, si atunci cand maduva este strivita nu mai exista sanse de supravietuire. La pacientii care au numai leziuni osoase se intervine chirurgical si osul este fixat in suruburi si tije.
Adauga un comentariu