Eveniment-Social

Atentie la infractori! Tamponari intentionate in Capitala, urmate de santaj

Publicat: 04 feb. 2012
1

Doua persoane au fost arestate preventiv, dupa ce au tamponat intentionat mai multe masini in Bucuresti, apoi ii santajau pe soferii implicati, amenintandu-i ca vor depune plangeri la politie daca nu dau diferite sume de bani, informeaza Brigada de Politie Rutiera a Capitalei.

Ancheta autoritatilor a pornit de la o sesizare facuta de un tanar de 22 de ani, care a spus ca in timp ce conducea autoturismul pe str. Av. Popa Marin, dinspre liceul Jean Monnet, ajungand la intersectia cu str. Radu Beller a oprit la indicatorul cedeaza trecerea, moment in care un alt sofer care circula pe drumul cu prioritate a oprit si i-a facut semn sa patrunda in intersectie, dupa care l-a tamponat cu intentie.

Tanarul a mai aratat ca, dupa producerea evenimentului, conducatorul autoturismului i-a solicitat suma de 300 de lei, santajandu-l ca daca va sesiza organele de politie, isi va pierde permisul de conducere pentru patru luni si va trebui sa plateasca o amenda in cuantum de 420 de lei.

Politistii au organizat un flagrant, in urma caruia au depistat doi barbati, ambii din jud. Ialomita. In urma cercetarilor s-a stabilit ca, impreuna cu mai multe persoane, cei doi au comis in Capitala mai multe astfel de fapte.

Cei in cauza loveau intentionat diferite autoturisme care patrundeau in intersectie de pe drumuri fara prioritate, avand instalate in general indicatoare de reglementare a prioritatii („OPRIRE” sau „CEDEAZA TRECEREA„), dupa care, sub amenintarea faptului ca vor anunta producerea accidentului la unitatile de politie si pe cale de consecinta respectivilor conducatori auto le va fi suspendata exercitarea dreptului de a conduce, le pretindeau si obtineau de la conducatorii acestor autoturisme sume de bani cuprinse intre 200 si 600 lei (in lei, euro sau lire sterline).

Unul dintre barbati a fost acuzat de santaj si distrugere, in timp ce in sarcina celuilalt s-au retinut infractiunile de complicitate la santaj si complicitate la distrugere. Cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore, iar vineri au fost prezentati Judecatoriei Sectorului 1 care a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile.
Adauga un comentariu