Magazin

Atentie la folosirea deodorantelor: Care este legatura dintre aluminiu si cancerul la san

Publicat: 04 mart. 2014
1

Daca analizezi ce substante se afla in produsele cosmetice si de igiena personala, vei fi surprins sa afli cat de multe n-ar trebui sa se afle acolo.

Suntem inconjurati de un mediu extrem de toxic, peste 10.500 de chimicale industriale toxice sunt folosite in produsele de igiena personala si cosmetice. Multe dintre ele ajung in sange si perturba sistemul reproducator, sistemul endocrin.

Una dintre substantele cel mai des folosite in industria cosmetica este aluminiul. Desi nenumarate studii au aratat ca aceasta substanta poate cauza cancer, autoritatile medicale o considera inca sigura pentru folosirea ei in alimentatie, industria farmaceutica si cea cosmetic.

Citeste si: Cum ne mint producatorii de cosmetice. Citeste corect etichetele!

Intr-un studiu publicat in Jornalul de Biochimie anorganica se arata ca au fost descoperite cote ridicate de aluminiu in fluide colectate la nivelul aureolelor. Acumularea de ioni de aluminiu interfereaza cu celulele tesuturilor din san cauzand inflamatii, asociate de multe studii cu cancerul la san.

Un nivel ridicat de aluminiu (precum si cadmium, plumb si alte substante) nu se afla doar in antiperspirante, ci si in rujuri, releva un studiu realizat la Universitatea Berkeley din California. Cercetatorii au analizat peste 30 de marci cunoscute de rujuri si au emis concluzia ca femeile se supun unui risc major de cancer, chiar si cu o minima utilizare a acestor rujuri.

Ce putem face? Nu prea multe, avand in vedere mediul extrem de toxic in care traim. Important este sa constientizam care sunt pericolele care ne pandesc si sa incercam sa eliminam cat mai multe dintre cauzele cu risc potential.

Citeste si: Greseli pe care le faci cand folosesti uleiuri esentiale

Putem alege produsele cosmetice care sunt fara parabeni, fara aluminiu, o alternativa fiind antiperspirantele naturale, pe care le putem face chiar singuri.

Mai poti incerca, de asemenea, piatra de alaun. Ea regleaza secretiile si neutralizeaza mirosurile neplacute. Piatra de alaun este tolerata si de pilea sensibila, nu irita si, in plus, nu afecteaza hainele.

Piatra de alaun poate fi naturala sau sintetica. Produsele pe care scrie potassium alun sunt naturale, cele pe care scrie ammonium alun sunt sintetice.

sursa: sfatulparintilor.ro
Adauga un comentariu