Actualitate

Atentie la ce beti. Un iesean se zbate intre viata si moarte, dupa ce a luat cateva inghitituri din acest lichid

Publicat: 27 sept. 2016
1

@ Barbatul din Iasi a fost transportat in stare critica la UPU, dupa ce a facut stop cardio-respirator @ Medicii sunt sceptici in privinta sanselor de supravietuire

Un barbat din Iasi a fost transportat in stare critica la Spitalul Sf. Spiridon, dupa ce i s-a facut rau si la scurt timp a cazut ca secerat. Batranul, in varsta de 74 ani, din comuna ieseana Lungani, apucase sa-i suna vecinului ca se sufoca si l-a rugat sa sune la Serviciul de urgenta 112. Pacientul a facut stop respirator, urmat de stop cardiac, medicii fiind nevoiti sa-l intubeze pentru a-l ajuta sa respire. La internare, pacientul avea buzele umflate. Batranul este internat la terapie intensiva si prognostocul medicilor privind evolutia starii de sanatate a pacientului este foarte rezervat. Medicii cred ca batranul a facut soc anafilactic. Barbatul a apucat sa-i spuna vecinului ca, dupa ce a gustat din tuica pe care o facea la cazanul din curte, i s-a facut rau si, la scurt timp, a inceput sa se sufoce.

„Nu putem spune suta la suta ca socul anafilactic a fost provocat de tuica. Poate l-a intepat vreo insecta. Pacientul a fost gasit de echipajul medical care s-a deplasat a domiciliu, in stop cardio-respirator. A fost resuscitat imediat si inima a repornit. Examenele medicale au evidentiat o alcoolemie de 1,6 g/l alcool pur in sange. Prognosticul este foarte rezervat”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon.

Un tanar a incercat sa se sinucida cu tuica

Un alt tanar a ajuns la UPU tot din cauza tuicii. Baiatul, in varsta de 23 ani, din comuna ieseana Tomesti, a fost transportat la unitatea medicala mentionata in coma. In timp ce facea tuica, tanarul a gustat de mai multe ori, sa vada cat de buna e tuica. Pe fondul consumului de alcool, acesta s-a certat cu iubita. Baiatul a vrut sa-i dea o lectie si i-a spus ca se va sinucide.

„Pacientul a baut tuica in scop suicidar. A considerat ca, daca va bea multa tuica, va muri. Tanarul a facut acest gest dupa ce s-a certat cu iubita. Analizele medicale au evidentiat o alcoolemie de 4,3 g/l alcool pur in sange. Medicii au vrut sa-l intubeze, dar pacientul a inceput sa-si revina si nu a mai fost necesar”, a spus prof. dr. Diana Cimpoesu.

Cazanul de tuica i-a explodat in fata

Medicii de la UPU au intervenit si in cazul unui barbat de 45 ani care a suferit arsuri grave, dupa ce cazanul de tuica a explodat. Acesta a suferit arsuri pe fata, maini si gambe. Medicii sunt optimisti in privinta evolutiei starii de sanatate a barbatului. „Pacientul avea cazanul de tuica intr-un spatiu inchis. La un moement dat, in timp ce facea tuica, cazanul a explodat. Pacientul are arsuri prin lichid fierbinte si flacara pe 10 la suta din suprafata corpului, de gradul 1, 2 si 3. Prognosticul este favorabil”, a spus sefa UPUSMURD.
Comentarii
Adauga un comentariu