Eveniment-Social

Atentie, ieseni! De azi, pentru un pas gresit, puteti sa va treziti cu amenzi uriase

Publicat: 02 oct. 2013
1

@ O noua serie de amenzi ameninta iesenii @ Cei care nu isi iau in serios rolul de parinte vor fi sanctionati cu sume intre 500 si 10.000 lei @ Minorii care cad victimele propriilor parinti au ajuns sa ocupe pana la refuz centrele de plasament @ O palma parinteasca poate fi sanctionata cu pana la 5.000 de lei @ Cu aceeasi suma vor fi amendati si cei care devin complicii parintilor care isi tortureaza copiii

Iesenii vor fi obligati sa scoata bani din buzunar daca vor fi prinsi pe picior gresit. Cei care au copii se pot trezi cu amenzi usturatoare, incepand de azi. Modificarea legislativa privind protectia si promovarea drepturilor copiilor aduce schimbari radicale, care sa descurajeze parintii sa-si trateze copiii ca pe niste animale. Legea 257/2013 intra in vigoare de astazi, iar vizati sunt si angajatii maternitatilor, asistentii sociali din mediul rural, dar si consilierii locali. De astazi, pentru o „palma parinteasca” data copiilor, iesenii pot fi sanctionati cu 5.000 de lei. Cea mai mare lovitura o vor primi iesenii care au plecat in strainatate, iar copiii au fost „dresati” sa se creasca singuri sub cerul liber. Pentru iresponsabilitate, parintii vor fi sanctionati cu sume intre 500 si 1.000 de lei. Cei care pleaca peste granite au obligatia sa desemneze o persoana responsabila de supravegherea si cresterea minorilor. Nici profesorii nu au scapat de amenzi usturatoare. Temele nefacute si lectiile neinvatate nu vor mai putea fi pedepsite cu indicatorul sau cu o traditionala urecheala. Dascalii sunt pasibili de amenzi de pana la 2.500 de lei. Toate maternitatile din Iasi au obligatia sa aiba angajati asistenti sociali care sa tina legatura cu reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi (DGASPC) si sa anunte orice abandon pentru urgentarea inregistrarii bebelusilor.

Fuga din maternitate: 5.000 lei

Mamele care au patimit doar la nastere si au plecat pe ascuns din spital, lasandu-si pruncii in urma, vor fi amendate cu 5.000 de lei, asta in cazul in care nu ajung dupa gratii. „Noua lege pentru protectia si promovarea drepturilor copilului este binevenita in contextul in care centrele de plasament iesene sunt ocupate in proportie de suta la suta, cazurile de abuz fizic sunt in crestere, iar numarul parintilor plecati in strainatate este tot mai mare. Conteaza foarte mult normele metodologice de aplicare a acestei legi si modul in care se va dezvolta colaborarea intre specialistii din serviciile publice de asistenta sociala si Protectia Copilului. Aceste contraventii au ca scop descurajarea violentei fizice, neglijentei sau abuzului sexual. Cei care nu au bani pentru a-si achita amenzile vor fi pusi la munca in folosul comunitatii”, a precizat Tiberiu Bantas, purtator de cuvant al DGASPC Iasi. De la inceputul anului, 33 de copii au fost loviti cu salbaticie, 114 au fost lasati fara imbracaminte sau hrana, 28 de minori au uitat sa se mai bucure de copilarie, dupa ce au fost supusi abuzurilor sau perversiunilor sexuale, iar noua copii au fost traficati si vanduti peste granite. Statisticile cutremuratoare lasa in urma copii care s-au maturizat mult prea devreme, fara sa aiba parte de dragostea parinteasca. Imediat dupa nastere, proprii parinti s-au transformat in adevarati monstri. Amenzi drastice sunt prevazute si pentru iesenii care vad zi de zi cum un copil este batut sau abuzat sexual si evita sa se amestece in „bucataria familiei”. Iesenii care devin complici in astfel de situatii vor fi amendati cu pana la 5.000 de lei.
Comentarii
  • E perfect,doar ca legea trebuie sa se aplice de urgenta.Copii nu ii obliga pe parinti sa ii faca,ca urmare raspunderea este in totalitate a parintilor. Nu pot creste copii,sa nu-i faca.Acum multe mame fac copii pentru alocatie.Gresit!La puscarie cu astfel de mame!

Adauga un comentariu