Eveniment-Social

ATENTIE! Cum se va derula admiterea din 2015 la Universitatea Cuza Iasi

Publicat: 14 ian. 2015
1
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iasi scoate la concursul admitere, in anul 2015, 3.600 de locuri fara taxa pentru studii de licenta si 2.200 de locuri fara taxa la studii de master. Oferta academica de licenta este una foarte bogata, cuprinzand 83 de specializari pentru invatamant de zi si invatamant la distanta la cele 15 facultati ale sale. La studii de master, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” ofera 11 noi programe de studiu, ce reflecta realitatile curente ale tendintelor societatii si ale pietei muncii. Pentru admiterea la licenta, toate cele 15 facultati vor lua in considerare notele obtinute la examenul de Bacalaureat, fie media generale, fie media anumitor probe, dar o parte dintre acestea au si probe suplimentare.
Astfel, la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, candidatii vor sustine probe sportive, respectiv un test la Biologia de clasa a 11-a pentru specializarea de Kinetoterapie. La Facultatea de Informatica, candidatii vor trebui sa treaca peste o proba de matematica sau informatica (la alegere), in timp ce la Facultatea de Drept candidatii vor sustine un test de limba romana, ce va conta in proportie de 50%. Pentru specializarile de Pedagogie in invatamantul primar si universitar si pentru Teologie ortodoxa pastorala, respectiv Teologie catolica pastorala candidatii vor sustine probe vocationale. Ca si in anul precedent, candidatii se vor putea inscrie atat la sediul Universitatii, cat si online, iar olimpicii sunt admisi pe locuri de la buget fara concurs de admitere.
Numarul de locuri la buget
Facultatea de Biologie – 220 de locuri
Facultatea de Chimie – 120 de locuri
Facultatea de Drept – 200 de locuri
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor – 850 de locuri
Facultatea de Educatie Fizica si Sport – 75 de locuri
Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice – 310 de locuri
Facultatea de Fizica – 100 de locuri
Facultatea de Geografie si Geologie – 280 de locuri
Facultatea de Informatica – 285 de locuri
Facultatea de Istorie – 100 de locuri
Facultatea de Litere – 410 de locuri
Facultatea de Matematica – 120 de locuri
Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei – 350 de locuri
Facultatea de Teologie Ortodoxa – 140 de locuri
Facultatea de Teologie Romano-Catolica – 40 de locuri
 
Numarul final de locuri va fi anuntat numai dupa aprobarea acestora de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice. Perioada de inscriere la admitere va fi anuntata in curand, pe site-ul admitere.uaic.ro. Pe acelasi site se gasesc informatii complete despre specializarile ce pot fi urmate la UAIC, taxele de inscriere si studiu, precum si modul in care se calculeaza media la fiecare facultate. In ceea ce priveste admiterea la master, anul acesta Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” are o oferta de 131 de programe de studiu. Dintre acestea, 11 sunt programe de studiu noi, ce se vor organiza in premiera in anul universitar 2015-2016. Dintre acestea, mentionam programul de master in „Dezvoltare regionala si managementul proiectelor europene”, ce isi propune sa raspunda nevoii de specialisti in dezvoltare regionala si in implementarea de proiecte pe fonduri europene. Facultatea de Fizica infiinteaza trei specializari noi de master, orientate spre tehnologiile informatiei si comunicatiilor si tehnologii avansate.
Programe de master noi vor functiona si la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, precum si facultatile de Teologie Ortodoxa, respectiv Teologie Romano-Catolica. Cu cateva exceptii, admiterea la master va tine cont 100% de media de licenta. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este cea mai premiata comunitate a Romaniei, care a format, de la inceputurile sale, peste 150 de generatii. Studentii de astazi se bucura de cele mai numeroase oportunitati: au acces la resurse educationale de calitate, obtin o diploma recunoscuta si respectata, beneficiaza de stagii in companii si conferinte cu specialisti de top si pot experimenta studiul si practica oriunde in Europa.Adauga un comentariu