Eveniment-Social

Atentie! Amenzi pentru iesenii care nu deszapezesc trotuarele

Publicat: 05 ian. 2016
1

Având în vedere precipitatiile sub forma de ninsoare din ultimele zile ale noului an, autoritatile locale, prin intermediul politistilor locali, au demarat o campanie de somare a asociatiilor de proprietari, a persoanelor fizice, dar si a agentilor economici, pentru a dispune masuri de îndepartare a zapezii de pe trotuarele din zonele pe care le administreaza, îsi au domiciliul sau îsi desfasoara activitatea comerciala.

Cu aceasta ocazie, cetatenii si agentii economici sunt informati sa nu arunce zapada pe partea carosabila si sa o depoziteze la o distata de 0,30 m de bordura carosabilului, asta pentru a putea fi ridicata de catre societatile specializate aflate in subordinea Primariei Iasi. De asemenea, în caz de formare a poleiului, trotuarele trebuie sa fie presarate cu nisip sau sare.

„Mentionam faptul ca persoanele care nu se conformeaza somatiilor primite, risca amenzi contraventionale cu valori cuprinse între 190 si 370 lei, conform Hotararii de Consiliu Local al Municipiului Iasi numarul 172 din 2002, privind gospodarirea si mentinerea curatenie în municipiul Iasi”, a declarat Daniel Ungureanu, purtator de cuvant al Politiei Locale Iasi.

Pe de alta parte, la data de 04 ianuarie 2016, trei persoane fara adapost au fost conduse de catre politistii locali la Adapostul de Noapte C. A. Rosetti, deoarece au fost gasite în timp ce sufereau de frig pe strazile din oras.
Comentarii
  • Primar,politisti si consilieri locali incapabili, incompetenti, impote …..
    O hotarare a unui consiliu local nu poate modifica o ordonanta de guvern.
    Comform OG 7/2010, care completează OG 43/1997: “Drumuri publice sunt drumurile de utilitate publică şi/sau de interes public destinate circulaţiei rutiere şi pietonale (…); acestea sunt proprietate publică şi sunt întreţinute din fonduri publice”.
    Astept amenda pentru ca nu respect Hotararea Consiliului Local al Municipiului Iasi numarul 172 din 2002, privind gospodarirea si mentinerea curatenie în municipiul Iasi. Mars la scoala politrucilor!

  • De ce nu amendati pe acei care lasa autovehiculele pe trotuare mai ales acum când este zapada si suntem nevoiti sa circulam pe carosabil?

Adauga un comentariu