International

ATENTAT TERORIST cu masina-capcana in Libia. 12 militari au murit

Publicat: 07 iul. 2016
1
Un atentat cu masina – capcana, soldat cu 12 victime, a fost produs in Libia. Cel putin 12 militari din cadrul trupelor libiene aliate generalului Khalifa Haftar, comandantul fortelor guvernului din estul tarii angajate intr-o campanie impotriva militantilor islamisti in acea zona, au fost ucisi in explozie. Atacatorul, aflat la volanul unei masini pline cu explozibili, a vizat seara trecuta cartierul general al Batalionului 210 Infanterie situat in vestul orasului Benghazi, a declarat un purtator de cuvant militar, Mohammed al-Azumi, pentru site-ul libian independent Al Wasat. Alti 35 de militari au fost raniti in atac, a adaugat el, precizand ca atentatul nu a fost inca revendicat.
Potrivit surselor, Al Wasat a atribuit responsabilitatea atacului gruparii extremiste Statul Islamic. In ultimele luni, fortele loiale guvernului libian cu sediul in orasul Tobruk (est) si-au intarit campania militara impotriva insurgentilor in Benghazi. Libia se confrunta cu o stare de haos de la revolutia din 2011 care a dus la inlaturarea de la putere a dictatorului Moammar Gaddafi. Statul Islamic a profitat de haos pentru a se implanta in tara bogata in petrol.
In martie, un guvern de uniune nationala, sustinut de ONU, s-a instalat la Tripoli, pe fondul unor sperante pe plan international ca el va reusi sa reinstaureze stabilitatea si sa opreasca expansiunea Statului Islamic in Libia. Cu toate acestea, Khalifa Haftar, puternicul sef militar din Tobruk, si parlamentul care-l sustine, aflat in acelasi oras, opun inca rezistenta guvernului de uniune nationala.Adauga un comentariu