Local

ATENTAT LA SIGURANTA IESENILOR! Amenzi uriase pentru Dedeman! Acuzatii grave impotriva retailerului

Publicat: 20 oct. 2016
1
@ Cei doi mari retaileri au fost sanctionati pentru a doua oara in ultimele doua saptamani @ Autoritatile i-au luat in vizor deoarece nu respecta normele de mediu, iar prin activitatea lor pun in pericol sanatatea populatiei @ Amenzile si sesizarile curg garla la adresa constructorilor ce ridica in zona Tesatura doua noi mari magazine: Dedeman si Lidl 
 
Doi mari retaileri care isi construiesc magazine in apropiere de zona centrala a Iasului recidiveaza si atenteaza din nou la sanatatea iesenilor. Se intampla in zona intersectiei dintre bulevardul Primaverii si bulevardul Socola, pe terenul fostei fabrici Tesatura, acolo unde Dedeman si Lidl ridica doua hypermarket-uri, insa fara a respecta normele de mediu. Desi au fost amendati in urma cu doua saptamani cu suma de 10.000 lei, pentru ca polueaza mediul inconjurator, o noua amenda a fost aplicata de autoritatile locale. Asta se intampla deoarece, pe santierele lor nu este respectata nicio regula, in ciuda amenzilor colosale date de catre autoritatile abilitate.

Reclamatiile continua sa curga garla la adresa acestora. Numai ieri, politistii rutieri au sanctionat constructorul, in urma numeroaselor sesizari facute la Biroul Rutier Iasi, in care cetatenii reclama faptul ca autocamioanele murdaresc partea carosabila. Si politistii locali au impartit sase amenzi contraventionale a cate 360 lei fiecare. Cel mai mare santier deschis in aceasta perioada pe raza municipiului Iasi a devenit un factor extrem de poluant pentru mediul inconjurator si pentru sanatatea iesenilor. Aflat la o distanta de doar cateva minute de centrul orasului, santierul intins pe o suprafata de 56.000 mp, pe terenul fostei fabrici Tesatura, intre bulevardul Primaverii si bulevardul Socola, produce zilnic nori imensi de praf si multa mizerie, asta spre nemultumirea locuitorilor din zona, dar si a comerciantilor care isi desfasoara activitatea in vecinatate.

Aici este locul unde se construieste un centru comercial de mari dimensiuni, iar constructorii au demolat toate corpurile aflate pe terenul fostei fabrici Tesatura, creandu-se astfel munti de moloz care trebuie transportat in locurile special amenajate. Locuitorii din zona sustin ca bulevardul Socola si bulevardul Primaverii sunt tranzitate zilnic de cateva sute de masini de mare tonaj, care transporta resturile de materiale de constructii din santier, iar acestea provoaca o mizerie si poluare greu de suportat. 
 

Amenzi record date de inspectorii de mediu
 
Dupa ce inspectorii Garzii de Mediu au fost in control si au vazut felul in care se lucreaza acolo, acestia au trasat mai multe masuri constructorului, printre care: santierul sa fie inconjurat cu gard de protectie pentru praf, rotile masinilor sa fie spalate la intrarea pe drumurile publice, iar incarcaturile camioanelor sa fie acoperite cu prelate. Ieri, 20 octombrie, politistii rutieri au fost in zona, pentru a amenda din nou firma constructoare. Amenzi au primit si de la Politia Locala.

„Am primit sesizari scrise si verbale din partea cetatenilor din zona. In urma sesizarilor primite, politistii locali s-au deplasat la fata locului, ocazie cu care reprezentantilor firmei constructoare li s-a adus la cunostinta sa imprejmuiasca santierul cu gard, cat si sa acopere camioanele care transporta moloz cu prelata. Mai mult, punctele de iesire din santier trebuie sa fie dotate cu turbo-jet pentru curatarea anvelopelor inainte de a patrunde pe partea carosabila. Ei au primit si nenumarate amenzi”, a declarat Daniel Ungureanu, purtatorul de cuvant al Politiei Locale.

Initiatorii proiectului sunt Dedeman si Lidl, care au achizitionat de la dezvoltatorul imobiliar Plaza Centers terenul in suprafata de aproximativ 46.000 mp cu pretul de 7,3 milioane euro. Astfel, magazinului de bricolaj cu capital romanesc Dedeman ii revine o suprafata de 37.000 mp, iar constructor este SC PAB Romania SRL, din Arad. Alti 9.000 mp au fost cumparati de catre Lidl, care a contractat firma SC Rolproject SRL, din Cluj, pentru construirea obiectivului. Retailerul german a incheiat un parteneriat cu SC Rompetrol Downstream SRL, pentru construirea unei benzinarii pe o suprafata de 1.721 mp. 

Reprezentantii companiei LIDL au trimis pe adresa redactiei BUNA ZIUA IASI urmatorul drept la replica, pe care il vom reda integral:

„Lidl nu a primit nicio notificare sau amenda din partea Politiei Locale pentru lucrarile la noua unitate, aflate in desfasurare pe terenul fostei fabrici Tesatura. Facem parte dintr-un proiect comercial alaturi de alti retaileri parteneri, care executa lucrari de constructii in baza documentelor obtinute in mod expres in numele lor.
 

In acelasi timp, in materialul publicat exista cateva erori legate de proiectul desfasurat de Lidl. Pe panoul afisat pe gardul de protectie a santierului sunt disponibile detalii despre furnizorii de servicii si despre documentele aferente construirii unei noi unitati. Totodata, precizam faptul ca Lidl nu construieste o benzinarie in cadrul santierului mentionat in articol. Lidl este o companie care se aliniaza legislatiei in vigoare din comunitatile in care activeaza, iar respectarea acesteia este prioritara pentru noi. Astfel, pentru fiecare constructie noua ne asiguram de obtinerea autorizatiilor necesare si de indeplinirea tuturor normelor de protectie a mediului.Mai mult, partenerii nostri sunt atent verificati, pentru a se incadra in standardele noastre de calitate”.  
Comentarii
  • TAIAT GATUL CELOR CARE AU DISTRUS TESATURA ,AU VANDUT TERENUL SI ,CELUI CARE A DAT AVIZ DE CONSTRUCTIE IN MIJLOCUL ORASULUI LA ACESTE DOUA SUPERMARCHETURI CA SA SUPORTAM NOXELE DE LA TIRURI SI ZGOMOTUL FACUT PENTRU DESCARCAREA MARFII ,BOERII CARE CONDUC ORASUL ,CIOCOII IASULUI AU VILE PE CELE 7 COLINE IAR NOI PROSTIMEA TREBUIE SA INDURAM TOT CE EI HOTARASC CONTRA SPAGA .SA-I BATA DZ CUM STIE EL MAI BINE .SA STATI IN STATIE LA TESATURA SA VEDETI CE TRAFIC ESTE DE MASINI GRELE CA NU MAI POTI RESPIRA .UNDE SUNT BOIERII ? IN MASINI PLATITE DE NOI CEI PROSTI .DAR LE SPUN ACELAS RASPUNS PRIMIT DE DOMNUL LAPUSNEANU „PROSTI DAR MULTI „SA SE PAZEASCA ACESTI CIOCOI CAND SE VA TREZI GLOATA DE PROSTI SI MULTI .CRIMINALII NE SUFOCA

  • Acelasi lucru si in cazul celor de la fosta fabrica Nicolina. De cateva zile ies pe langa spitalul sf. Sava camioane cu rotile pline de noroi. Tot noroiul ala ajunge in final sub forma de praf in plamanii nostti

  • Pai daca nu va mai saturati sa votati PSD… Cine le-a dat autorizatie de constructie? Vin alegerile si iar ii votati ca retarzii pe acesti comunisti din PSD….

  • @ Agamemnon …ai intrat in campania electorala deja? Ce crezi ca aia de la PMP, PNL nu-s flamanzi ? abia asteapta si ei sa suga ciolanul, hai sa fim seriosi

    • Si-atunci… suporta-i la nemurire pe astia, ca poate si ceilalti sunt la fel! Gandire de prost care n-are curaj sa-ncerce si altceva! Din pacate, deocamdata, sunteti multi…

Adauga un comentariu