Actualitate

Atentat impotriva celui mai cunoscut brand din Iasi. Totul cu complicitatea primarului – FOTO

Publicat: 08 oct. 2015

@ Desi se stia ca terenul apartine acestei companii cu capital privat, primaria a permis unor persoane fizice sa-si ridice o casa @ Primaria umbla cu falsuri in loc sa faca eforturi pentru a rezolva problema

Continuam seria dezvaluirilor legate de primarul Vasile Baeanu, care este hotarat sa puna piedici dezvoltarii uneia dintre cele mai mari si mai cunoscute companii din judetul Iasi si din Romania, si anume SC Cotnari SA. Desi i s-au prezentat documente care atesta in mod clar faptul ca proprietatea companiei Cotnari a fost tulburata, primarul Vasile Baeanu se face ca nu aude si nici nu manifesta cel mai mic interes pentru a elucida situatia. Asta in conditiile in care suprafata care se afla in disputa, de circa 2.500 metri patrati, situata langa Crama Axinte (proprietate a Casei de Vinuri Cotnari) a fost inclusa intr-un proiect de  dezvoltare a liniei de productie a SC Cotnari SA care ar putea beneficia cu usurinta de finantare europeana. Compania Cotnari este proprietarul acestui teren si totusi nu poate sa-si finalizeze proiectul. „Am scos dosarul din arhiva, domnul Gorghe are acte, exista o chitanta la dosar. Omul detine si autorizatie de construire, totul este in regula. Eu incerc sa rezolv problema”, a spus Vasile Baeanu, primarul comunei Cotnari.

Citeste si: Acest primar a decis sa-si falimenteze comuna. Iata cum si-a propus sa faca asta – FOTO

Cotidianul BUNA ZIUA IASI a mai aratat in editiile anterioare ca familia Gorghe are neamuri in primarie si de aceea este protejata de Vasile Baeanu si subordonatii sai. De altfel, referentul de la cadastru din primarie, Mihai Dolhaesu, este cumatru cu Gorghe. Cu siguranta, acesta este motivul pentru care primaria a inceput sa fabrice documente in favoarea lui Gorghe, fara sa tina cont de actele care arata ca SC Cotnari SA este proprietar al suprafetei. Astfel, coordonatele cadastrale ale terenului sunt T 160, parcela P 3539. Conform Registrului Posesorilor al comunei Cotnari, suprafata respectiva apartinea fostului IAS Cotnari, intreprindere agricola care s-a transformat ulterior in societatea pe actiuni Cotnari. In consecinta, suprafata respectiva nu putea face obiectul unei puneri in posesie sau a unei atribuiri de care sa fi beneficiat Tudor Gorghe, asa cum sustine primaria.

Teren luat cu o chitanta

La asa-zisul dosar invocat de primar se afla o chitanta care atesta faptul ca Tudor Gorghe ar fi depus la casieria comunei Cotnari suma de 600 lei. Chitanta nu precizeaza pentru ce a depus Gorghe aceasta suma la casieria primariei. De asemenea, „dosarul” mai contine o cerere adresata in anul 1992 de Tudor Gorghe primarului comunei Cotnari, prin care solicita sa i se atribuie o suprafata de teren pentru a-si construi o casa. Un an mai tarziu, Gorghe a platit inca 1.000 lei pentru eliberarea unui certificat de urbanism pe o suprafata de 1.000 mp. Coordonatele suprafetei de teren indicate nu coincid cu coordonatele locului in care Gorghe si-a ridicat casa cu trei dormitoare.

Cu alte cuvinte, acesta a primit aviz sa-si faca casa intr-un loc, dar s-a razgandit si a ridicat constructia langa fostul IAS Cotnari. Mai mult decat atat, si la vremea respectiva erau valabile doua acte normative care reglementau modul in care persoanele fizice puteau folosi terenuri din proprietate publica pentru a-si construi o locuinta. Este vorba despre Legea 50/1991 privind autorizarea executarii constructiilor si unele masuri pentru realizarea locuintelor care prevedea la art. 10 ca „terenurile apartinand domeniului privat al statului sau unitatilor administrativ-teritoriale destinate executarii de constructii pot fi concesionate prin licitatie”.

Dupa cum s-a mai precizat, terenul apartinea de IAS Cotnari si nu Primariei Cotnari pentru a fi concesionat prin licitatie publica. In plus, nu exista la dosarul invocat de primar documente care sa ateste ca s-ar fi parcurs o procedura de licitatie atunci cand s-a atribuit suprafata respectiva familiei Gorghe. Celalalt act normativ, prin care se puteau repartiza loturi de teren cetatenilor care voiau sa-si construiasca o casa este Decretul Lege nr.42/1990 privind unele masuri de stimulare a taranimii care prevede la art.1 ca „adunarile generale ale cooperativelor agricole din zonele de deal-munte si preorasenesti pot hotara atribuirea din suprafata proprietatea cooperativei, de terenuri arabile si fanete in folosinta agricola indelungata membrilor cooperatori”.

Acelasi act normativ mai precizeaza ca „terenul aferent casei de locuit si anexele gospodaresti cum sunt curtea si gradina din jurul acestora devin proprietatea particulara a detinatorilor in limita suprafetei de 1.000 metri”. Ori Gorghe nu era la acea vreme membru cooperator si prin urmare nu ii sunt aplicabile normale legale mentionate anterior. Compania Cotnari are acum toate argumentele legale pentru a solicita justitiei eliberarea terenului pe care il revendica, pe buna dreptate, in baza documentelor pe care le detine. Vom reveni.
Comentarii
 • Mai bine itrebati pe domnul director
  cum a facut privatizarea SC COTNARI si cum a cumparat prin ce bursa si la ce licitatie actiunile bietilor oameni?De unde a avut bani de actiuni?Din cate am inteles Gorghe Tudor mai are actiuni si asta este raspunsul la stresul si presiunea care le face domnul director asupra lui.Apropo soferii care ii aduceau sacosele cu bani pentru vinul vinduut fara acte nu au murit.

 • Priviti cu atentie figura acestui IMBECIL care Nu stie cum il cheama cu buletinul in mana .Acest Imbecil este PRESUL dr. DELEANU, Primar este Deleanu iar Functionarii sint pe post de MOLUSTE fara drept in Decizii.Localnicii din acceasta Localitate sint Maltratati Fizic, Psihic de aceste elemente . Aici Oamenii sint supusii dr Costel cu sprijinul acestor Imbecilii deal si de Gaza Gelu.= Grup Infractional Organizat.

 • Aici la Cotnari Dr Costel Zahar cu angajatii lui turnatorii infiltrati in Biserica, controleaza si Mortii din Cimitire, scopul lui este sa le ia paminturile .
  Costele soferii te fac deschis cu drumul spre Puscarie.

 • Acest Felcer de gaini redus mintal este instalat chiar de dr Costel pentru ca prin aceste elemente indobitocite el dr Glucoza sasi imbuibe gusa nesatula numai prin falsuri si uz de fals jaf si hotie la drumul Mare, fara ca cineva sai intrebe de sanatate.

 • Domnule Mazilitu, de cand are dl. Deleanu facute aceste fotografii? Dupa cum se vede sunt facute inainte de a incepe sapaturile, inainte de a taia plasa gardului dinspre prorietatea fam G.T., inainte de intra pe terenul acestuia pentru a face alt gard.Sau poate pozele au fost facute de domnul primar…
  Domnule Deleanu, o coceai de mult.

Adauga un comentariu