Eveniment-Social

Ateneul Tatarasi este o masina de tocat bani publici

Publicat: 20 ian. 2005
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:54541;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Conducerea institutiei solicita majorarea subventiilor financiare primite de la primarie •Activitatea desfasurata lasa de dorit

Dai o mana lui Ivan, ca se urca pe divan, asa ar putea fi caracterizata intr-o singura propozitie atitudinea conducerii Ateneului Tatarasi care a solicitat municipalitatii iesene suplimentarea fondurilor alocate de la bugetul local dar nu au fost in stare sa prezinte un raport de activitate pentru anul 2004. Astfel, in sedinta Consiliului Local care a avut loc in urma cu trei zile, conducerea Ateneului a solicitat suplimentarea numarului de angajati cu inca 7 posturi. „Am solicitat la sfarsitul anului trecut un raport de activitate al Ateneului Tatarasi pentru anul 2004 si nu l-am primit. De aceea am propus amanarea proiectului de hotarare privind suplimentarea numarului de posturi”, a declarat primarul Gheorghe Nichita, in sedinta Consiliului Local.
Pentru ca sefii Ateneului nu au intocmit nici pana acum un raport de activitate, reporterii cotidianului ZIUA de Iasi au solicitat in acest sens informatii conducerii institutiei pentru a vedea cum justifica in anul 2004 cheltuirea a peste 2 miliarde lei de la bugetul local. Astfel, din lista de evenimente prezentata de Mihaela Sumanaru, angajat pentru relatii cu publicul, reiese ca la aceasta institutie de cultura au fost organizate cateva expozitii de pictura, au fost jucate cateva piese de teatru ale unor autori care nu sunt prea cunoscuti. Mai mult, se pare ca institutia a fost creata pentru mofturile directorului Benoit Vitse. Astfel, piesele de teatru jucate au fost regizate de Benoit Vitse. Si-a repartizat singur si roluri in piesele regizate. Dupa toate acestea trebuie precizat ca pentru anul 2005, Ateneul Tatarasi solicita de la bugetul local inca patru miliarde lei. Reamintim ca municipalitatea ieseana a cheltuit 80 de miliarde lei in anul 2003 pentru realizarea acestui edificiu. Consilierii municipali trebuie sa analizeze cu atentie daca banul public este gestionat cum trebuie de conducerea acestei institutii. Ateneul trebuie sa se transforme intr-o institutie de promovare a valorilor culturale universale autentice iar in aceste conditii alocarea unor sume de bani, indiferent de valoarea acestora, nu ar trebui sa fie o problema.
Nadia ALBU
Adauga un comentariu