Magazin

Atacul TERORIST de la Charlie Hebdo ridica semne de intrebare. Ceva NU se leaga!

Publicat: 09 ian. 2015
1
Modul in care s-a desfasurat atacul terorist asupra redactiei Charlie Hebdo si mai ales informatiile vehiculate de mass media franceze dupa tragedie ridica mari semne de intrebare. Fie gruparile teroriste si-au schimbat stilul si autoritatile nu se adapteaza noii situatii, fie exercita o manevra reusita de diversiune.
Intre diferite faze ale operatiunii de comando executate miercuri, 7 ianuarie 2015, la redactia Charlie Hebdo, si ceea ce s-a intamplat ulterior, firele nu se leaga.
1.Initial, s-a spus ca teroristii au pregatit in amanunt atentatul, ca aveau informatii din interior si au lovit la punct fix. Multi s-au mirat ca era cunoscuta ora sedintei de sumar, ceea ce presupunea observarea tintei, cu saptamani inainte, ponturi obtinute de la apropiatii redactorilor etc. Ulterior s-a aflat ca au gresit adresa, intrand intr-o alta cladire, unde se afla o anexa a redactiei. Confuzia este greu de explicat, din perspectiva mentionata mai sus.
2.Desi criminalii au pierdut timp pretios cautand intrarea, nimeni nu a dat alarma, iar cei din redactie nu au apucat sa se adaposteasca. Barbati cu cagule si arme automate au pendulat intre cladiri, ziua in amiaza mare, pe o strada din Paris, inainte sa lanseze atacul criminal. La intrarea in redactie usa le-a fost deschisa, sub amenintarea armei, de o jurnalista care se afla in hol. Dupa schimbul de focuri de pe strada, ar fi trebuit sa se ascunda sau sa se adaposteasca, asa cum au facut cativa redactori, care au urcat pe acoperisul cladirii. Nu sa stea la intrare.

Citeste si: CUMPLIT! Prima imagine din redactia Charlie Hedbo, dupa atacul terorist – FOTO SOCANT

3.Unii experti in operatiuni de comando au declarat, pe baza imaginilor de la iesirea din cladire, ca barbatii aveau pregatire militara si isi stapaneau perfect emotiile. Ei nu au risipit gloantele, tragand foc cu foc sau serii scurte. Mai mult, in momentul in care se indreapta spre politistul de pe trotuar, unul dintre cei doi atacatori il tinteste din mers si continua sa alerge. Chiar daca doar unul tinteste in politist, al doilea il urmeaza, aparandu-i flancul. Cei doi executa o manevra de asigurare a retragerii, gest ce intareste ipoteza pregatirii militare.Cu toate acestea, ei nu au executat recunoasterea, inainte de atac, gresind adresa.
4.Unuia dintre atacatori ii scapa pantoful, pe care il recupereaza inainte de a se urca in masina ce a plecat pe strazile Parisului. Cam ridicol sa ai arme automate si sa nu iti pregatesti restul echipamentului, alergand cu un pantof prea larg sau cu sireturi proaste.
5.Teroristii au fost identificati in seara zilei de miercuri. Au purtat masti, au tintit exact, dar… si-ar fi uitat pasaportul in masina. Fara aceasta scapare, politia nu ar fi avut nicio pista. Intr-un atentat terorist clasic, atacatorul se sacrifica in numele credintei si dispare impreuna cu victimele. Protejarea identitatii nu este importanta. Daca au mers cu masti la Charlie Hebdo, de ce aveau la ei pasapoartele? Ipoteza ar fi ca le aveau pregatite ca sa fuga direct peste granita. Normal ar fi fost sa le tina asupra lor. In caz ca erau prinsi sau cadeau sub gloantele politiei, oricum nu mai aveau nevoie de pasaport. A le tine in masina si mai ales a le uita acolo, de emotie, nu arata nici o pregatire temeinica, nici sange rece.

Citeste si: BREAKING NEWS. ATAC ARMAT asupra a doi politisti in Paris. Politista a MURIT! – VIDEO SOCANT

6. Alt moment cand lucrurile nu se leaga este cel al schimbului masinii. Potrivit presei franceze, criminalii l-ar fi oprit pe un batran in trafic, fara a purta masca, l-au obligat sa coboare din masina sub amenintarea armei. Batranul le-ar fi cerut voie sa isi ia cainele de pe bancheta din spate. Nici nervozitate, nici violenta. De ce sa poarte masca, sa traga in politistul cazut, apoi sa discute politicos cu un martor lasat in viata?
7. Planul  organizat din momentul atacului asupra redactiei Charlie Hebdo intra puternic in contradictie cu gesturile ulterioare ale suspectilor. Cei doi barbati, frati, Said Kouachi si Chérif Kouachi, au incercat sa jefuiasca, dupa atentat, o benzinarie. Ei se intorceau spre locul crimei, Paris, dinspre Aisne, in nordul Frantei. De ce s-ar mai fi intors in Paris? Doi barbati care ucid 12 persoane nu sunt in stare sa jefuiasca o benzinarie? De ce nu si-au pregatit mijloacele de deplasare, cum de nu au avut cateva sute de euro, dar au avut arme de razboi? E mult mai dificil de procurat arme automate, decat sa faci rost de bani de drum.
8. Presupusul complice al celor doi frati, Mourad Hamyd, in varsta de 18 ani, cumnatul lui Chérif Kouachi, s-a predat in nord-estul Frantei, dupa ce a auzit ca „numele lui circula pe retelele de socializare”. Internautii, colegii ai lui Mourad Hamyd de facultate,  spun, insa, pe Twitter, ca in timpul atacului, el era in sala de curs. Astel se poate lansa ipoteza ca teroristii au intins o cursa autoritatilor. Au creat o diversiune cu pasapoartele, orientand fortele de cautare pe o pista falsa, in vreme ce adevaratii criminali s-ar fi refugiat peste granita.

Citeste si: Fosta angajata de la Charlie Hebdo: „Chiar daca au UCIS 10 dintre noi, revista apare saptamana viitoare”

9.Desfasurarea atacului din Paris arata un alt mod de a actiona. Teroristii islamici nu fug, ei sunt autorii atacurilor sinucigase, mor ca martiri. Teroristii de la Paris nu doar ca au fugit, ci au comis multe stangacii. Atentatul de miercuri inca nu a fost revendicat. Pot exista doua explicatii: nu a avut cine sa-l revendice, pentru ca teroristii sunt lupi singuratici, sau nu se vrea a fi revendicat, pentru a starni tensiuni, pentru a crea suspiciuni. Nerevendicarea atentatului presupune protejarea atacatorilor. Daca sunt teroristi care au actionat pe cont propriu, cum si-au procurat armele automate fara a atrage atentia informatorilor politiei?
10. Zvonurile privind localizarea suspectilor au dat impresia ca acestia vor fi prinsi dintr-o clipa in alta. Orele care s-au scurs lasa loc scenariilor si teoriilor conspiratiei, scad credibilitatea autoritatilor. In aceste momente, suspectii sunt localizati in doua locuri: fie intr-o casa de la 60 de kilometri de Paris, incercuita de fortele de ordine, fie in padurile de langa Paris.
Sursa: dcnews.ro Adauga un comentariu