Actualitate

Atac la adresa justitiei! Un deputat iesean ne arata ca legea este doar pentru fraieri

Publicat: 06 oct. 2015
1

@ Decizie controversata in cazul unui parlamentar iesean aflat la un pas de pierderea mandatului @ Deputatul PSD Constantin Adascalitei este aparat cu indarjire de colegii sai din Parlament, dupa ce Agentia de Integritate a cerut revocarea mandatului acestuia @ Chiar daca instanta de judecata a decis ca Adascalitei a fost incompatibil, deputatii au facut zid in jurul acestuia si l-au scapat

Scene revoltatoare in Parlamentul Romaniei! Un deputat iesean, caruia Agentia Nationala de Integritate (ANI) ii cere capul, este aparat cu indarjire de colegii sai parlamentari. Social democratul Constantin Adascalitei ar fi trebuit sa ramana fara functie, dupa ce inspectorii ANI l-au gasit incompatibil. Desi instanta de judecata l-a gasit vinovat de incompatibilitate dupa ce a facut afaceri in interes personal tocmai cu institutia pe care o reprezenta, Adascalitei a sfidat inca o data legea, dupa ce colegii parlamentari nu au luat in seama solicitarea ANI.

Citeste si: INCENDIAR! Un deputat, prins la furat in strainatate! Putea izbucni un scandal de proportii

Ieri, deputatii din Comisia Juridica l-au scapat pentru moment pe Constantin Adascalitei de teama de a-si pierde mandatul. Conform ministrului delegat pentru relatia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, solicitarea ANI nu prevede cu ce functie a fost incompatibil deputatul si în ce perioada, astfel încât nu se poate lua în acest moment o decizie. In plus, acesta ar mai fi sustinut si ca mandatul deputatului de Iasi nu poate înceta, pentru ca acesta nu a fost incompatibil in perioada in care si-a indeplinit atributiile de parlamentar. Decizia a fost luata de deputatii care fac parte din Comisia Juridica, acestia solicitand informatii in plus de la Agentia de Integritate pentru a lua o decizie. Inspectorii ANI au solicitat, înca din luna mai, Camerei Deputatilor revocarea din functie a deputatului Constantin Adascalitei, dupa ce judecatorii au decis in urma unei hotarari ramase definitive, ca acesta a fost în incompatibilitate în perioada în care a fost consilier judetean.

Citeste si: Constantin Adascalitei, lasat fara mandatul de deputat

Inspectorii de la ANI l-au verificat din oficiu pentru perioada 26.06.2008/4.05.2012 si au constatat ca o firma la care Adascalitei era asociat, SC Olimpic 2000 SRL, a avut un contract de prestari servicii cu SC Lucrari Drumuri si Poduri SA. Ultima firma mentionata se afla in subordinea CJ si ar fi avut un contract de aproximativ 3.000 de lei cu firma la care era asociat actualul deputat.

Chiar si in aceste conditii, judecatorii au decis in mod definitiv ca Adascalitei s-a aflat in incompatibilitate in momentul in care a fost consilier judetean pana in anul 2012. Agentia Nationala de Integritate a incheiat un raport cu privire la aceasta situatie inca din iunie 2012. Si asta nu a fost tot. In acest an, Adascalitei a fost pus sub control judiciar de procurorii anticoruptie. Anchetatorii l-au pus sub acuzare pentru doua infractiuni: efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia si folosirea cu rea-credinta a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea. Totul se invarte in jurul firmei de paza IGS, de pe urma careia Constantin Adascalitei a incercat sa profite si sa treaca clientii pe o alta societate nou infiintata.

Raspunsul ANI: „Atac la adresa justitiei”

Reactia ANI a fost una prompta. Inspectorii Agentiei au mentionat ca decizia deputatilor este un atac la adresa justitiei. „Agentia Nationala de Integritate precizeaza faptul ca, decizia Comisiei Juridice din Camera Deputatilor de a nu dispune sanctiunea disciplinara de revocare din functie în cazul deputatului Adascalitei Constantin reprezinta neaplicarea unei decizii definitive si irevocabile emisa de instanta de judecata si genereaza consecinte deosebit de grave, subminând, totodata, încrederea cetatenilor în sistemul de justitie si în statul de drept. Mentionam faptul ca, au trecut mai bine de sase luni de la decizia Înaltei Curti de Casatie si Justitie prin care s-a respins recursul lui Adascalitei Constantin, cu consecinta mentinerii ca legal si temeinic a raportului de evaluare emis de Agentia Nationala de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate a acestuia. Agentia Nationala de Integritate va depune toate diligentele necesare pentru punerea în aplicare a deciziilor instantelor de judecata, conform competentelor legale”, au mentionat cei de la ANI. In schimb, Adascalitei are alta parere. „Nu este o decizie a Inaltei Curti anexata la raportul ANI. Nu se vorbeste de incompatibilitatea consilierului judetean si nici de cea a deputatului Adascalitei. Se invoca un recurs unde am intors eu dosarul de la Curtea de Apel pentru a judeca ineptiile din raportul ANI, unde ei spuneau ca eu am incasat 3.000 lei, cand de fapt am platit acei bani”, a replicat Constantin Adascalitei.

Citeste si: Decizie soc a procurorilor DNA Iasi! Constantin Adascalitei a fost pus sub control judiciar!

Este inadmisibil ceea ce se intampla acum in Parlamentul Romaniei. Daca deputatul Constantin Adascalitei nu are onoare si nu demisioneaza din functie, atunci ar fi fost normal ca macar social-democratii sa se dezica de un personaj nociv, care le aduce grave prejudicii de imagine. Constantin Adascalitei ne demonstreaza inca o data ca legea este doar pentru fraieri. Ar trebui ca autoritatile statului sa se autosesizeze si sa cerceteze modul in care deputatul PSD ramane in functie, sfidand legea si o decizie definitiva si irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Vom reveni!
Comentarii
 • ce cauta idiotul asta de taran adascalitei in politica? a furat toata viata lui din munca angajatilor igs si si-a batut joc de ieseni in ultimul hal !

 • ANALFABETU DE ADASCALITEI NU STIE SA LEGE ZECE CUVINTE NU STIU CE CAUTA IN PARLAMENT,MIE RUSINE CIND IL VAD SA DAT SI UN MARE SPORTIV IN CARE DE FAPT A FOST SI ESTE O RA,GA,LI,E.

  • PE ACEST PARVENIT COSTEL ADASCALITEI EU L AM FACUT OM I AM DAT TOT CE A VRUT SI PINA LA URMA MA,MA,LI,GA,RU, ASTA MIA M,U,I,T, FATA SI N,O,R,A SI A BATUT JOC DE FAMILIA SIMIRAD.

  • Dle asa zis VASILE CITEA si SIMIRAD este de recomandat sa iei cateva ore de lb. romana si in mod deosebit de gramatica. Poate ce spui este adevarat dar prezinta-le corect.

 • Bai tarane de probota amirlanitei nu mai merge incordat ca ti crapa pantaloni in c,u,r nu vezi ca iesenii te p,i,s,a, pe fata si in c,u,r, dute n pl mea de co,ca,la,r de unde ai venit.

  • borfasu de adascalitei sa dea tot inapoi ce a furat spatii,cladiri,terenuri,afacerile ilegale cu statu .domii de la dna sa l intrebe de licitatiile smenuite in care ia furat pe ieseni.la pussccaaaarriiieeeeeeeeeeee

 • UN MAFIOT ,SE LAUDAU NEAMURILE CAT BINE LE-A FACUT,MAI ALES STRAZILE DIN JURUL LOr. DINTR-UN MINCITOR LIMITAT IN GINDIRE A AJUNS MARE POLITICIAN ,CU DOUA FACULTATI FACUE CU SPAGI CA DOAR ERA MARE LUPTATOR PE DEALURILE CETATUI. ASTA ESTE CLASA POLITICA CE NE CONDUCE DIN BORFASI AJUNG SA CONDUCA O TARA,PAI ASA NE TREBUIE CA PROSTI MAI SUNTEM. AVEA LEGATURI CU SECURITATEA SI IN COMUNISM CA A PRACTICAT ABUZIV LUPTELE PE DEALURILE CETATUI.

 • Acest Costel surub Marele FREZOR de la atelierul EROZIMARE Scularie GUG formatia echipa maistru Culita Nechita. Bai Hotule dami sculele inapoi ce mileai furat din dulap.
  In legatura ca sportiv este zero facea doar TUMBe cu ing Tica Bulancea sant martori care pot dovedi astea. Mai saiba mai Parlamentarule , duten teava noastra mai.

Adauga un comentariu