International

Atac cu sabie intr-o scoala: Un elev si un profesor au murit

Publicat: 22 oct. 2015
1

Atacul comis joi intr-o scoala suedeza de un barbat mascat si inarmat cu o sabie s-a soldat cu doi morti si doi raniti grav, potrivit unui bilant provizoriu comunicat de spitalul din Trollhatten (sud-vest), unde s-a produs atacul.

„Una dintre cele patru persoane internate in spital a decedat„, a declarat un purtator de cuvant al spitalului, Nicklas Claesson. Potrivit mass-mediei suedeze, este vorba despre unul dintre cei doi elevi raniti. Un profesor a murit din cauza ranilor in scoala inainte de interventia medicilor, in timp ce atacatorul a fost grav ranit cu focuri de arma de politie.

Incidentul a avut loc la scoala Kronan din Trollhatten, oras industrial cu 50.000 de locuitori, situat la 75 de kilometri nord de Goteborg. La scoala unde a avut loc acest incident invata aproximativ 400 de copii cu varste intre sase ani si 15 ani.

Politia a raspuns unui apel de urgenta conform caruia un barbat mascat inarmat cu o sabie se afla in incinta scolii, iar o persoana fusese atacata in cladire sau in cafeneaua din apropierea scolii. „La scurt timp, am primit informatia ca atacatorul a fost impuscat de politie si ca starea sa nu se cunoaste deocamdata”, a anuntat politia pe site-ul sau.

Purtand o masca din trilogia „Razboiul Stelelor”, potrivit mass-mediei suedeze, atacatorul, ale carui motive raman deocamdata necunoscute, a intrat joi dimineata in scoala si a atacat mai multe persoane, copii si adulti.

Premierul suedez Stefan Lofven urmeaza sa se deplaseze la fata locului.

Anchetatorii l-au identificat pe autorul atacului ca fiind un barbat in varsta de aproximativ 20 de ani. Ei urmeaza sa efectueze perchezitii la domiciliul acestuia.
Adauga un comentariu