Actualitate

Astazi va fi inmormantat scriitorul si dramaturgul Bogdan Ulmu. Sute de ieseni i-au adus un omagiu – GALERIE FOTO

Publicat: 23 mai 2016
1

@ Astazi, de la ora 11:00, la Biserica Toma Cozma va avea loc ceremonia religioasa dedicata celui care a fost scriitorul si dramaturgul Bogdan Ulmu @ Ieri, sicriul cu trupul neinsufletit al acestuia a fost depus la Universitatea de Arte George Enescu si apoi la Ateneul Tatarasi @ Sute de prieteni, colegi si cunoscuti au tinut sa-i aduca un ultim omagiu @ Dramatic este ca, in urma cu 15 ani, sotia sa murise tot in urma unui cancer

Astazi, scriitorul si dramaturgul Bogdan Ulmu va fi inmormantat, in jurul pranzului, la cimitirul Eternitatea. Pe de alta parte, slujba religioasa va avea loc de la ora 11:00, la Biserica Toma Cozma. Ulmu a murit la finalul saptamanii trecute, dupa o grea suferinta (cancer – n.r.). Dramatic este ca, in urma cu 15 ani, sotia sa a trecut in lumea celor drepti rapusa tot de cancer. Aceasta era actrita la Teatrul Luceafarul din Iasi. Ieri, sicriul cu trupul neinsufletit al lui Bogdan Ulmu a fost depus atat la Universitatea de Arte George Enescu (UAGE), cat si la Ateneul Tatarasi. Sute de prieteni, colegi si cunoscuti au tinut sa-i aduca un ultim omagiu.

Click aici pentru a vedea imagini.

Nascut în 1951, pe 29 aprilie la Bucuresti, acesta si-a inceput studiile la fostul Liceu nr. 32, din Bucuresti, pe care l-a absolvit în 1970. Studiile universitare le-a facut la fostul Institut de Arta Teatrala si Cinematografica (IATC) Ion Luca Caragiale din capitala. Si-a luat doctoratul la IATC, pe care l-a sustinut in martie 1998 cu teza „Caragiale, ludi cul”. A fost membru titular al Uniunii Scriitorilor din Romania (USR) din 1990 si al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) din 1995.

„Din 2007 a fost ales în staff-ul WAP (Uniunea Internationala a Papusarilor, cu sediul la Praga – Cehia). A fost si membru al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru si al Uniunii Ziaristilor din Romania. Din 2005 preda (ca profesor asociat – n.r.) la Universitatea de Arte George Enescu (UAGE) si la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC). Din toamna universitara 2006, devine profesor titular la Universitatea de Arte din Iasi, activand la mai multe discipline. În iulie 2007 i se confera calitatea de conducator de doctorat. Are peste 3.900 de lucrari publicate (circa 1.400, de specialitate! – n.r.). A mai publicat, de asemenea, 21 de carti (9 de specialitate – n.r.). E prezent si-n multe antologii. S-au scris despre el peste 500 de articole. Pana în 1999, a functionat în diverse teatre din tara si Republica Moldova, ca regizor angajat. A semnat regia la peste 140 de spectacole profesioniste. A iscalit peste 60 de scenografii. Are peste 40 de scenarii jucate, ori difuzate. A efectuat turnee în Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Germania, Austria si are lucrari traduse în Germania, Norvegia sau Rusia” se arata in biografia sa.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! 
Adauga un comentariu